Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Information kring ännu ett annorlunda valborg

Publicerad 2021-04-26 kl 16:15

Foto: Pernilla Hed/Scandinav

Förra året fick vi ställa in valborgsfirandet på grund av pandemin. Vi hade väl alla hoppats på att vi skulle kunna fira som vanligt i år, men med anledning av den fortsatt höga smittspridningen i Skåne firar vi valborg även detta år genom att visa omtanke och stanna hemma.

De gemensamma valborgsfiranden som brukar arrangeras på plats i Svedala, Bara, Klågerup och Börringe är inställda. Det är viktigt att fortsatt tänka på att det finns ett förbud mot allmänna sammankomster med fler än 8 personer. Genom att stanna hemma och hålla avstånd hjälps vi alla åt att minska risken för smittspridning och skydda riskgrupper. Detta gäller såväl unga som gamla.

Är du förälder till en tonåring?

Det är även viktigt att du som förälder pratar med din tonåring inför valborg. Detta gäller inte bara vikten av att hålla avstånd, utan även om riskerna med alkohol och droger. Dialog kan förebygga att din ungdom råkar illa ut. Varför inte passa på att göra något tillsammans hela familjen?

  • Diskutera. Prata med ditt barn om vad de ska göra, vilka de ska träffa och var. Berätta hur du ser på alkohol och tider.
  • Ställ upp. Var tillgänglig och be ditt barn höra av sig om det skulle hända något. Hämta om det behövs.
  • Köp inte ut. Om du köper ut alkohol visar du att det är okej att de dricker. Risken att ditt barn råkar illa ut ökar också.
  • Prata om langning. Berätta för äldre kompisar och syskon att du förväntar dig att de inte köper ut alkohol.

Mer stöd

För fler råd och tips, besök sidorna:

Viktiga länkar och telefonnummer

Trygghetsvärdar, information och kontaktuppgifter

Nattvandrarna i Bara, Klågerup och Svedala, information och kontaktuppgifter

Tipsa Polisen via webben eller 114 14. Vid akuta ärenden som pågående brott, ring 112.

Våra fritidsassistenter på Ungas fritid finns på plats runt omkring i kommunen under valborgsmässoafton, kl 21:30-24:00.

Sidansvarig: Linda Holst