Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Trafikantveckan i Svedala

Publicerad 2020-09-08 kl 16:46

Logga Europeiska trafikantveckan 16–22 september 2020. Illustration: The European Mobility Week

Den 16–22 september pågår den årliga Trafikantveckan som är ett europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter. Årets tema är fossilfria resor för alla. Var smart – res smart! Under veckan ger vi tips på hållbara resvanor i våra sociala medier och på fredag 18 september hittar du oss på Stortorget i Svedala.

Passa på att besöka oss på Stortorget på fredag 18 september kl 11:00–13:00 samt kl 15:00–17:30. Här får du ta del av gratis och oberoende energi- och klimatrådgivning, inspiration om hur elcyklar, vikcyklar, påhängscyklar och lastcyklar kan möjliggöra fler plånboks-, klimat- och hälsosmarta vardagsresor. Så klart är cykelförsäljare på plats.

Du träffar även biblioteket som är på plats med sin lådcykel och lånar ut böcker. Glöm inte att plocka med dig den nya cykelkartan över Svedala kommun. 

Svedala kommuns trafikingenjör och miljöstrateg samt våra energi- och klimatrådgivare är också på plats och tar gärna emot dina synpunkter och tips om smarta vardagsresor och klimatsmart energi.

För kaffesugna så finns Kafferista på plats och erbjuder sitt goda och värmande kaffe från sin mobila kaffevagn.

Varmt välkommen!

Webbinarium om miljöbilar

Funderar du på att köpa miljöbil – elbil, biogas, begagnat eller bilpool? Lyssna till vårt webbinarium den 22 september kl 17 där Energi- och klimatrådgivarna tipsar. 

Webbinariet gästas av experter från 2030-sekretariatet. År 2030 ska klimatpåverkan från Sveriges transportsektor ha minskat med 70 procent jämfört med år 2010. Det är 2030-sekretariatets syfte att säkerställa att klimatmålet verkligen uppnås.

Webbinarium om miljöbilar online med Facebook Live

Om Energi- och klimatrådgivarna

Vi erbjuder gratis och oberoende energi- och klimatrådgivning i samarbete med Energi- och klimatrådgivarna i Skåne. Har du frågor om värmepumpar eller andra uppvärmningssystem eller är du intresserad av att börja producera din egen el med hjälp av solceller? Kontakta rådgivarna Jörgen, Sara, Anders och Karin som är energi- och klimatrådgivare.

Är du företagare?

Energi- och klimatrådgivarna kan hjälpa dig att spara både energi och pengar så tveka inte att kontakta dem.

Mer information om energi- och klimatrådgivning

Sidansvarig: Linda Holst