Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Nu startar Krisberedskapsveckan

Foto: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB

Denna vecka, 28 maj – 3 juni 2018, är det dags för Krisberedskapsveckan 2018 - den nationella kampanjveckan som ska få alla att reflektera över hur vi tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation. Det handlar om att vara redo om viktig service i samhället blir utslagen på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack. Svedala kommun deltar i kampanjen.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Budskapet under årets kampanjvecka är "Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?" och syftar till att väcka tankar om den egna beredskapen och ansvaret för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vanligt.

Krisberedskapsveckan ska öka kunskapen hos dig som invånare om den lokala riskbilden och hur vi alla kan förbereda oss för olika händelser då viktig kommunal verksamhet drabbas av störningar. Det här är kunskap som alla behöver ha för att kunna förbereda sig och bidra aktivt vid en händelse.

Initiativtagare till Krisberedskapsveckan är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Träffa Frivilliga resursgruppen, FRG

De lokala arrangemangen under kampanjveckan syftar till att skapa en dialog med invånarna om hur kommunen påverkas vid en samhällsstörning och hur hushållen kan förbereda sig inför en händelse. Du träffar Frivilliga resursgruppen, FRG, 1 och 2 juni 2018 utanför livsmedelsbutikerna i Bara, Klågerup och Svedala. De informerar om kris och hemberedskap och svarar på frågor om MSB:s broschyr "Om krisen eller kriget kommer".

Här träffar du FRG:

  • Fredag 1 juni 2018: Ica Bara kl 15–19. Hemköp Svedala kl 14–18. Ica Svedala kl 15–19.
  • Lördag 2 juni 2018: Ica Bara kl 10–13. Matöppet Klågerup kl 10–13. Hemköp Svedala kl 10–15. Ica Svedala kl 10–15.

Broschyren Om krisen eller kriget kommer

I samband med Krisberedskapsveckan 2018 skickar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, ut broschyren Om krisen eller kriget kommer till alla hushåll. Utskicket gör de på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska vara bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig. Vi uppmanar dig att spara broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Håll utkik i din brevlådan!

MSB publicerar även broschyren digitalt med text på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska samt översatt till 13 språk. Alla versioner publicerar MSB som pdf-filer i slutet av maj på webbplatsen dinsäkerhet.se.

Webbplats dinsäkerhet.se

Publicerad 2018-05-28 kl 11:23
Sidansvarig: Linda Holst