Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Sfi – svenska för invandrare

Sfi är en språkutbildning som syftar till att ge dig som vuxen invandrare grundläggande kunskaper i svenska språket.

Studier inom sfi hjälper dig att utveckla ett funktionellt andraspråk och förbereder dig för vidare studier eller arbete. Du kan kombinera studier med samhällsinformation, andra studier, praktik eller arbete.

Rätt till svenska för invandrare

Du har rätt att studera sfi om du har ett personnummer och är folkbokförd i Svedala kommun. EU-medborgare med uppehållsrätt har också rätt att läsa sfi. För nordiska medborgare gäller särskilda regler. Hemkommunen beslutar om rätt till studier.

Mer information om sfi hittar du på gymnasieskolan Nils Fredriksson Utbildnings (NFU) webbplats.

Webbplats NFU

Skolor och utbildningsanordnare

Du har möjlighet att söka studieplats på valfri kommunal vuxenutbildning eller med folkhögskolor som har rätt att sätta betyg. Svedala kommun har samarbete med grannkommuner och de folkhögskolor som ligger nära Svedala.

Ansökan

Du ansöker genom att kontakta studie- och yrkesvägledare (SYV) i Svedala kommun. Du har även möjlighet att söka direkt till den skola eller utbildningsanordnare du önskar.  Ansökan ska sedan lämnas till hemkommun.

Studie- och yrkesvägledarna

Du hittar öppettider och kontaktuppgifter till studie- och yrkesvägledningen på gymnasieskolan Nils Fredriksson Utbildnings (NFU) webbplats.

Webbplats NFU

Publicerad 2016-03-24 kl 10:47
Sidansvarig: Moa Blom
Uppdaterad 2021-03-25 kl 09:50