Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Ombyggnaden av stationsområdet påverkar kollektivtrafiken

Publicerad 2023-10-30 kl 10:14
Uppdaterad 2023-10-30 kl 11:08

Den 10 december kommer Skånetrafiken med en ny tidtabell för hela Skåne. Den innehåller en del förändringar som påverkar kollektivtrafiken i Svedala kommun. Några av dessa beror på ombyggnaden av stationsområdet i Svedala som snart sätter igång.
Tänk på att alltid kolla din resa i Skånetrafikens app eller på webben!

På onsdag, den 1 november, flyttar all busstrafik från Stationsplan till Stortorget i Svedala. Detta eftersom ombyggnaden av stationsområdet snart sätter igång. Senare i november stängs Stationsplan och parkeringen också för biltrafik, men det kommer att finnas en gångväg till perrongen för dem som ska till och från tåget. Både Storgatan och Gjuterigatan kommer att vara öppna för trafik fram till Stationsplan.

Under några dagar i början av november sker dock ledningsarbeten på just Storgatan och Gjuterigatan vilket begränsar framkomligheten lite. Se skyltar på plats.  

Här är de större förändringarna i Skånetrafikens nya tidtabell som rör Svedala kommun och som gäller från den 10 december: 

Tåg

Ombyggnaden av stationsområdet sker på ett spår i taget vilket gör att tågtrafiken kommer att rulla under hela byggtiden. Det blir dock en specialtidtabell på Ystadbanan med lite längre restid. Sträckan Ystad –Simrishamn körs med eget Pågatåg, det blir ca 9 minuters bytestid i Ystad.

En positiv nyhet är att det blir ett nytt snabbtåg från Malmö till Ystad kl. 16.30 på vardagar med stopp i Svedala.

Buss

Linje 165, Svedala-Lund, får en ny körväg och kommer med den nya tidtabellen att stanna på hållplatsen Stinsgatan i Svedala.

Linje 145, Svedala-Trelleborg, får en ny körväg. Hållplatsen Erik Borgströms väg i Svedala öppnas.

Linje 148, naturbussen Malmö-Torup, justerar turutbudet från 5 till 4 dubbelturer på vardagar, och från 6 till 7 dubbelturer på helger.

Linje 150, Klågerup-Malmö-Vellinge, får fler turer på slingan i Bara under morgon- och eftermiddagsrusningen.

Länk till Skånetrafikens webbplats

Läs mer om hur ombyggnaden påverkar trafiken och parkeringsplatser

 

Sidansvarig: Daniel Bramsell