Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kommunhusets nya vigselrum redo för nya par

Publicerad 2023-05-31 kl 15:51

Efter några månader av byggstök står äntligen kommunens nya vigselrum färdigt, längst upp i Kommunhuset med utsikt över Stortorget.

Vi är mitt uppe i säsongen där flest väljer att gifta sig, och nu står kommunens nya vigselrum färdigt efter några månader av arbete. Det som tidigare endast var en passage mellan Naverlönnsalen och ett grupprum, är numera ett ändamålsenligt rum med bra belysning, lokalt förankrad konst och sittplatser för vittnen och närstående. Rummet kan nu husera brudpar, vigselförrättare, vittnen och 11 inbjudna.

– Vi vill ha ett rum som är modernt och högtidligt men som samtidigt ska fungera som ett kreativt mötesrum när det inte är vigslar. Inte helt lätt att matcha de två önskemålen men jag tycker att vi har lyckats bra. Vi har tagit vara på rummets förutsättningar och jobbat med färgskalorna utefter konsten som redan hängde där. Det har varit ett spännande projekt där gammalt möter nytt, säger Caroline Vedenbrant, lokalplanerare på Svedala kommun.

Vi i Svedala kommun erbjuder möjlighet att ingå borgerlig vigsel i kommunhuset, men även på annan plats efter överenskommelse med vigselförrättaren Borgerlig vigsel är ett alternativ till kyrklig vigsel och kommunen tar inte ut några avgifter för vigslar. Vill du boka ett rum i kommunhuset kontaktar du oss efter att ha bokat tid med en vigselförrättare. Kom ihåg att boka i god tid.

Läs mer om hur du gör på vår sida om borgerlig vigsel

Vigselrummet, möblerat för kontorsmöte

Vigselrummet, möblerat för kontorsmöte