Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Anneli Larsson blir ny socialchef

Publicerad 2023-06-02 kl 11:38

Anneli Larsson blir ny socialchef i Svedala kommun.

Anneli Larsson blir ny socialchef i Svedala kommun. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott i onsdags. Hon börjar sin tjänst den 28 augusti.

– Jag är tacksam och ödmjuk för förtroendet jag fått som ny socialchef. Och jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna driva utvecklingen av socialförvaltningen framåt. Tillsammans vill jag bygga en hållbar och tillitsfull organisation som kan möta framtidens stora utmaningar, säger Anneli Larsson.

Anneli har en kandidatexamen från Social omsorgsprogrammet på Malmö högskola och har en bred erfarenhet inom offentlig sektor. Idag är hon verksamhetschef för äldreomsorgen i Katrineholms kommun och har tidigare haft olika chefsroller inom vård och omsorg i flera skånska kommuner, däribland Bjuv och Trelleborg. Anneli har också satsat på ledarskap och gått flera utbildningar.   

– Vi välkomnar Anneli till Svedala kommun! Hon har de kvaliteter och erfarenheter vi eftersöker. Till exempel har hon varit förvaltningschef och hennes syn på ledarskap passar bra i vår kommun. Anneli är också en varm person med en positiv syn på utveckling. Hon kommer att komplettera kommunledningsgruppen på ett utmärkt sätt, säger kommundirektör Johan Lundgren.  

Anneli Larsson efterträder Leena Berlin Hallrup.  

Anneli Larsson blir ny socialchef i Svedala kommun.

Sidansvarig: Daniel Bramsell