Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Rekordstort intresse för Boarding Svedala

Publicerad 2023-01-31 kl 15:45

Idag var årets första Boarding Svedala och intresset var rekordstort. 120 personer kom på företagsfrukost hos nyetablerade Stora Coop i Svedala för att inspireras, mingla och nätverka. Samtidigt fick deltagarna en exklusiv smygtitt och rundvandring i butiken innan premiäröppningen om någon vecka.

Mitt i arbetet med att färdigställa butiken hade Coop dukat fram wraps, drickyoghurt, juice och kaffe. Som vanligt blev det snabbt stor aktivitet med mingel och samtal. Det var förra året som Svedala kommun och Svedala Företagsgrupp inledde succésamarbetet Boarding Svedala där näringslivet bjuds in till företagsfrukostar och andra aktiviteter. Här träffas företagare och representanter från kommunen på ett trivsamt sätt.   

Bana väg för ett stärkt näringsliv

Dagens frukosttema var ”Bana väg för ett stärkt näringsliv”. Butikschef David Andersson berättade om Coops satsning i Svedala som han tror kommer att uppskattas av kommuninvånarna, och att detta kanske också just banar väg för andra företag att etablera sig i kommunen. Dessutom pratade kommunstyrelsens nya ordförande Erik Stoy om det prioriterade arbetet med att stärka Svedala som en attraktiv näringslivskommun.

– Ett fantastiskt sätt att inleda det nya året på. Vi är alltid glada att välkomna nya företagskollegor till vår attraktiva kommun. Kul att vi fick möjlighet att göra det genom det uppskattade Boarding Svedala, säger kommunens näringslivschef Kosovar Gashi.

Gott samarbete

Anders Nissen från Svedala Företagsgrupp vill även passa på att lyfta fram det goda samarbetet.
– Vårt samarbete mellan företag och kommun fortsätter att visa på fina resultat. Mycket glädjande att vi slår rekord i antal besökare och vi ser fram emot ett spännande år med trevliga aktiviteter och resultat.   

Sidansvarig: Linda Holst