Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Räcker inte pengarna hela månaden?

Publicerad 2023-02-01 kl 13:04
Uppdaterad 2023-02-03 kl 10:38

Hur får man pengarna räcka hela veckan?

Känns det som pengarna aldrig räcker till? Om du behöver hjälp att ordna upp en skuldsituation eller få råd kring din vardagsekonomi kan du prata med kommunens budgetrådgivare; Maria Leijgård.

Hej Maria,
Du är kommunens budgetrådgivare. Vad kan du hjälpa till med när pengarna inte räcker?
- Tillsammans med den som söker hjälp går vi igenom nuvarande situation och ser över om det är något akut som måste göras. Vi gör ofta en budget och reder ut begrepp.

Märker du skillnad nu när det blivit tuffare tider?
- Ja, absolut. Många har fått det svårare nu med både höjda priser och hyror eller räntor.

Vad är det viktigaste att tänka på?
- Stoppa inte huvudet i sanden. Ta tag i det nu. Att vänta förvärrar bara en dålig situation. Om du tar kontroll över din egen ekonomiska situation, även om den är dålig, så känns det bättre och man får ofta mer styrka att göra något åt saken. Dålig ekonomi förknippas dessutom ofta med skam vilket gör att många drar sig för att söka hjälp. Men i princip alla människor kommer någon gång i livet behöva råd och stöd för att veta hur man ska göra med sin ekonomi. Att söka support är sunt och ett tecken på att man vill göra rätt för sig. 

 

Faktaruta

Tjänsten är ett samarbete med flera kommuner.

Tjänsten med kommunens budgetrådgivare är gratis och rådgivaren har tystnadsplikt. Du får hjälp med att göra upp en budget och får konkreta råd på hur du bättre kan balansera din vardagsbudget.

På kommunens hemsida kan du läsa mer.

Är finns också en film på YouTube om vad du kan få hjälp med i Svedala kommun.

 

 

 

 

Sidansvarig: Linda Holst