Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Såhär skissar arkitekterna på ett framtida Svedala centrum

2014-10-02 Onsdagen den 23 september presenterade tre arkitektbyråer sina visioner och idéer kring hur vi kan skapa en attraktiv plats för att bland annat stärka handeln, skapa ökad tillgänglighet och utveckla centrum till en plats som lockar. Läs mer


Vill du spela med proffsen inför Svedala Open hosted by Peter Hanson?

2014-09-23 Den 9-11 oktober är det dags för golftävlingen och tourfinalen Svedala Open hosted by Peter Hanson. Inför tävlingen, där Nordens bästa damer och herrar gör upp på Bokskogens Golfklubb, kan du som är dam, herre eller ungdom spela ProAm-tävling med de bästa. Vi ger dig möjligheten att skicka din intresseanmälan fram till 2 oktober. Ta chansen!


Läs mer

Ny cykelparkering på Svedala station

2014-09-30 Cirka 100 nya platser för cykelparkering kommer anläggas på Svedala station. Arbetet är påbörjat och kommer färdigställas under hösten. Samtidigt försöker vi städa upp bland gamla övergivna cyklar. 


Läs mer

Företagarlunch och utdelning av mästarbrev till Svedalafrisör

2014-09-29 Idag arrangerades en företagarlunch i anslutning till kommunstyrelsens sammanträde. I samband med företagarlunchen delade Företagarna Svedala ut ett mästarbrev vilket innebar en check på 3000 kronor till Therése Ekblad, frisör i Svedala. 


Läs mer

Svedalaungdomar tar hand om Skåneleden i ny jobbsatsning

2014-09-29 I Skåne är arbetslösheten bland ungdomar högst i riket. Detta samtidigt som Skåneleden är i stort behov av upprustning. Genom ett projekt som Region Skåne satt igång sysselsätts flera ungdomar, varav åtta bor i Svedala kommun.


Läs mer

Hej, det är vi som är Kundservice!

2014-09-29 Precis som i samhället i stort ökar önskemålen från medborgare i Svedala kommun på ökad tillgänglighet när det gäller tjänster och service. Allt fler kommuner väljer att möta denna utveckling med att införa en kundservicefunktion.


Läs mer

Nytt nummer av SvedalaNytt!

2014-09-25 SvedalaNytts oktobernummer är snart i din brevlåda. I den kan du bland annat läsa om vår nya Kundservicefunktion som är under utveckling och om våra stora evenemang som äger rum i oktober, SvedalaMässan, Kulturnatt och Svedala Open hosted by Peter Hansson. Du kan även läsa SvedalaNytt här på svedala.se och i SvedalaNytt-appen.


Preliminär mandatställning i kommunfullmäktige

2014-09-23 Nu finns en preliminär mandatställning för kommunfullmäktige i Svedala. Se mandatställningen. På Valmyndighetens webbplats finns ytterligare information om det preliminära valresultatet.


Program Kulturnatt 2014

Logo Kulturnatt Svedala

 

 

  

2014-09-22 Programmet för årets Kulturnatt är färdigställt. En hel dag med gratis kultur i alla dess former, i både Bara och Svedala. För program se www.kulturnatten.info. Följ också årets Kulturnatt på Facebook.


Välkommen till SvedalaMässan 2014!

2014-09-03 Träffa kommunens spännande företag under SvedalaMässan 10-11 oktober. För tredje året i rad anordnar Nätverk Svedala SvedalaMässan. I år äger mässan rum i Svedala Sporthall. Dessutom bjuds på intressanta föreläsningar inom många olika områden.


Läs mer

Se Teglet - bok om de unika tegelhusen i Svedala och Skurup!
2014-09-05 Nu finns en rikt illustrerad bok, Se Teglet, om de unika tegelhusen i Svedala och Skurup. I boken kan man läsa om Grevebanan som lade grunden till stationssamhällenas framväxt, de många tegelbruken i området och tegelarbetarnas vardag med mera.

Läs mer

Ny textilinsamling på kommunens återvinningsstationer

2014-09-01 På alla återvinningsstationer i Svedala kommun finns nu kärl för textilåtervinning. Svedala har skrivit avtal med ett företag som heter TextilRecycling i Sverige AB. Nytt, jämfört med tidigare insamlingar av kläder, är att alla sorters textilier samlas in.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att se hemsida om utbildning i utveckling
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning