Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Öppettider i kommunhusets reception under jul- och nyårshelgerna

2013-12-19 Under jul- och nyårshelgerna har vi öppet följande tider hos Kundservice i kommunhuset:


Läs mer

Svedalabor mår bäst i Skåne!

2014-12-17 I dagarna presenterades rapporten "Öppna jämförelser- Folkhälsa 2014". Rapporten ges ut av Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och Sveriges kommuner och landsting (SKL). I rapporten jämförs 41 olika indikatorer på kommun- och landstingsnivå där Svedala utmärker sig särskilt på några områden.


Läs mer

Nominera till eller sök kommunens priser och stipendier

2014-12-17 Kulturpris, miljöpris, arkitekturpris och idrottspris samt föreningsledarstipendium och kulturstipendium. Det är utmärkelser som vi på Svedala kommun varje år delar ut på Nationaldagen.


Läs mer

FEST-I-VALEN – Svedalas nyårsrevy 2015

2015-12-17 Den 5 januari är det premiär för Svedalas nyårsrevy 2015 – FEST-I-VALEN. Köp biljetter redan idag på Mia & Nettans i Svedala. För spelschema och mer information se http://svedalarevyn.se.


Barn föds inte med fördomar

2014-12-16 Verksamheterna Utbildning och Vård och omsorg startar i början av 2015 ett projekt med namnet ”Barn föds inte med fördomar” i samarbete med Glada Hudikteatern. Projektet ska pågå fram till sommaren och nästan 300 elever i årskurs 5 kommer att delta.


Läs mer

Uppskattad arkitektur- och konstvisning när kommunhuset fyllde 50 år!

Apoteos, väggmålning av Einar Forseth, i föredetta biblioteket.

2014-12-15 I fredags höll vår stadsarkitekt Pia Transe-Pedersen två visningar av kommunhuset. Ett 80-tal intresserade medborgare fick höra Pia berätta om tegelbyggnaden och de vackra konstverken. Visningen avslutades med kaffe och tårta i Naverlönnsalen. Foto från visningen


Strömavbrott – så här kan du förbereda dig!

2014-12-10 Lördagen den 11 oktober inträffade ett omfattande strömavbrott i Svedala kommun. Ett ställverk började brinna och cirka 6 000 hushåll och verksamheter hade ingen ström. Ett krishanteringsarbete fick startas för att försäkra oss om att trygghetslarm och andra kritiska funktioner kunde användas som vanligt.


Läs mer

Upplev Nordea Masters bakom kulisserna

2014-12-03 Den 4–7 juni kommer golftävlingen Nordea Masters med Henrik Stenson i spetsen tillbaka till Bara och PGA Sweden National. Till evenemanget söker arrangören 700 entusiastiska funktionärer som alla vill välkomna och serva besökare till Bara och Nordea Masters.


Läs mer

Nytt nummer av SvedalaNytt ute!

2014-11-26 Nu finns det ett nytt nummer av SvedalaNytt. Läs bland annat om vad som händer under julen i kommunen och hur vi firar kommunhuset som fyller 50 år.


Läs mer

Polisen informerar: Nytt tillvägagångssätt vid villainbrott

2014-11-25 Efter att tre villainbrott begåtts det senaste dygnet i Svedala med samma tillvägagångssätt, rekommenderar nu polisen alla att se över larm och låsning på andra våningens fönster.  


Läs mer

Den nya gatubelysningen i Svedala kommun

2014-11-21 I dagspressen har det framförts kritiska synpunkter om den nya belysningen i Svedala kommun. Det har även kommit in flera positiva synpunkter från kommuninvånare.


Läs mer

Färdtjänst inför jul-, nyårs och trettonhelgen 2014

2014-11-17 Beställ din resa i god tid före 19 december inför jul-, nyår- och trettonhelgen. Annars finns risk att resan inte kan göras på de tider som passar dig bäst. Beställning görs på 040-45 33 00, Vellinge Taxi.


Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning