Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Val till riksdag, landsting och kommun 14 september

Den 14 september är det val till riksdag, landstings- och kommunfullmäktige i Sverige. Vi har all information om vilka vallokaler som finns på valdagen, var du kan förtidsrösta och hur du kan rösta om du inte har möjlighet att ta dig till en förtidsröstningslokal.


Läs mer

Svedala motor och veterandag

2014-08-29 Lördag 30/8 fyller vi Svedala centrum av uppställda veteranfordon i olika kategorier, bilar, mc, mopeder och traktorer. Dessutom passerar det internationella veteran mc-rallyt Skåne Runt Svedala under dagen. På Stortorget håller vi veteranmarknad, där olika delar och kuriosa med anknytning till veteranfordon säljs av både privatpersoner och företag.


Läs mer

Nu satsar vi på LED!
2014-08-28 Just nu håller vi på gatukontoret med hjälp av vår entreprenör Infratek på att byta ut drygt 800 armaturer. Bytet pågår för närvarande i Klågerup. Stora delar av Klågerup kommer att få den nya armaturen, samt en stor del av Bara och vissa gator i Svedala.

Läs mer

Migrationsverket har tecknat avtal med Yddinge strand om tillfälliga boenden för asylsökande
2014-08-28 Ett avtal är nu tecknat mellan Migrationsverket och Yddinge strand. Det innebär att inflyttning kommer att ske i dagarna.

Läs mer

Information från valmyndigheten om tryckfel

2014-08-26 Valmyndigheten uppmärksammade i förra veckan att det finns ett tryckfel på röstkorten för de röstberättigade i Skåne och Västernorrlands län. Tryckfelet har inte någon betydelse för väljarens rösträtt och röstkortet går att använda på vanligt sätt.


Läs mer

Nytt system utvecklat för VMA

2014-08-28 Vid ett VMA – Viktigt meddelande till allmänheten blir du som invånare varnad via radio och tv samt i särskilda fall även via ljudsignal utomhus, den så kallade "Hesa Fredrik". VMA kompletterar nu i ett första skede med varningar via telefon.


Läs mer

Nya numret av SvedalaNytt är här!

2014-08-27 I dagarna kommer SvedalaNytts septembernummer i din brevlåda. Här skriver vi bland annat om valet 14 september, COPE föräldrautbildning, om en nyttig app om Sege å, höstens evenemang på biblioteket och i resten av kommunen. Du kan även läsa SvedalaNytt här på svedala.se och i SvedalaNytt-appen. 


Anmälan öppen till COPE föräldrautbildning

2014-08-20 Nu kan du anmäla dig till den eftertraktade föräldrautbildningen COPE. Kursen riktar sig denna termin till föräldrar med barn i åldern 3-10 år. Första utbildningstillfället är 18 september kl. 17:30-19:30.


Läs mer

Visa upp din verksamhet under SvedalaMässan 2014!

2014-08-18 Nätverk Svedala anordnar för tredje året i rad, SvedalaMässan, som i år äger rum i Svedala Sporthall den 10-11 oktober.


Läs mer

Veckans matsedel i din mobil!

2014-08-18 Vad bjuder köket på idag, se lunchalternativen för barnens skola direkt i din mobil.


Läs mer

Svedalas räddningsinsats i Västmanland får beröm

2014-08-17 Som vi tidigare berättat har personer från Svedalas räddningstjänst rest till Västmanland i veckan för att förstärka vid räddningsarbetet. Räddningsledningen utrycker sin tacksamhet för förstärkningen från Skåne och Blekinge. De är imponerade och säger att vår personal utför ett professionellt arbete med ett högt säkerhetstänkande.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp till information om Val 14 september 2014
Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att se hemsida om utbildning i utveckling
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun