Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Glad påsk önskar Svedala kommun!

2015-04-01 Skärtorsdagen stänger Kundservice i kommunhuset kl 15:00. Runt om i kommunen finns härligt stämningsfulla aktiviteter och utställningar med påsktema. Se vår evenemangskalender för de utställningar och aktiviteter som kommit oss till känna.


Nytt nummer av SvedalaNytt!

2015-03-31 På onsdag, 1 april, får du ett nytt nummer av SvedalaNytt i din brevlåda. I detta nummer kan du bland annat läsa om kommunens fibersatsning, att vara en stolt förälder, kommunens ekonomi samt gatubelysningen. Vill du läsa april-majnumret redan nu kan du göra det digitalt via vår hemsida. SvedalaNytt april-maj.


Nu är anmälan till simskolan öppen!

2015-03-30 Nu är det dags att anmäla ditt eller dina barn till sommarsimskolan i Svedala eller i Bara. Detta gör du via vår e-tjänst för simskola. Anmälan och mer information om sommarsimskola.


Flera lediga tjänster inom förskola och skola

Flera lediga tjänster inom förskola och skola i Svedala kommun

2015-03-30 Vill du att alla ska lyckas i förskola och skola? Just nu har vi flera lediga tjänster inom förskola och skola. Att arbeta som lärare är ett av de viktigaste och mest värdefulla uppdragen som finns. Välkommen att söka våra lediga tjänster! www.svedala.se/ledigajobb


Nu reparerar vi bron över Tvillingdammarna i Bara

2015-03-30 Av säkerhetsskäl har bron över Tvillingdammarna i Bara varit stängd sedan i höstas. Marken har erosionsproblem vilket orsakat så stora problem att det fanns risk att gången underminerades. Även bron har varit i dåligt skick. Under vecka 14 och 15 packas de underminerade slänterna upp med natursten. Därefter återställs ytorna och bron rustas upp samt staket sätts upp igen. Vi hoppas kunna öppna bron i slutet av april.


Upprustning av Floraparken och Holmejas lekplats

2015-03-27 Floraparken i Svedala kommer under året att genomgå en större upprustning med bland annat ny belysning och en ny lekplats. Även lekplatsen i Holmeja kommer under 2015 att rustas upp och tillgänglighetsanpassas.


Läs mer

Sista artistsläppet till SommarRock Svedala!

2015-03-27 Arrangörerna till SommarRock Svedala, musikföreningen S.M.U.R.F., presenterar stolt de sista artisterna till årets festival som äger rum den 9-10-11 juli 2015.


Läs mer

Expansiva fibersatsningar i Svedala kommun

2015-03-26 Svedala kommun ser fram mot att bli en bredbandstät kommun – och detta inom en snar framtid. Nu storsatsar Telia och Skanova på kommunen, vilket gör Svedala till en ännu attraktivare kommun för den som bor här och för den som funderar på att flytta hit.


Läs mer

Catharina Petersson utsågs till Årets Företagare 2014!

2015-03-25 Utmärkelsen Årets Företagare 2014 delades under onsdagskvällen ut till en näringsidkare i Svedala. Priset delades ut under en inspirationskväll för näringslivet på onsdagskvällen där ett 160-tal personer från det lokala näringslivet och kommunen träffades och lyssnade till spännande föreläsningar.  


Läs mer

Prova på att gå i gymnasiet – Välkommen till NFU!

2015-03-24 Under våren erbjuder vi dig som går i 9:an möjlighet att förbereda dig inför nationella proven och att prova hur det är att gå på gymnasiet. Du får möjlighet att öva och pröva tillsammans med avgångselever och lärare på Nils Fredriksson Utbildning – gymnasieskolan i Svedala.


Läs mer

Sista anmälningsdatum för att söka kommunalt sommarjobb

2015-03-20 Sista datum för att lämna in ansökan om kommunalt sommarjobb är den 2 april 2015. Vi vill uppmärksamma dig som söker och du som redan har sökt på att det finns ny information om vad som gäller kring utdrag ur belastningsregistret. Vi vill också förtydliga att utdrag ur belastningsregistret endast gäller dig som söker arbete inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Mer information


Första spaden i marken på nya Åkerbruket!

2015-03-18 Idag firade vi på kommunen tillsammans med Kärnhem, BoKlok och Myresjöhus att det största utbyggnadsprojektet sedan 2003 ska ta form i Svedala.


Läs mer

Tyck till i årets medborgarundersökning!

2015-03-18 Under våren gör kommunen i samarbete med Statistiska centralbyrån sin årliga medborgarundersökning. Svaren används för att utveckla kommunens verksamhet och förbättra servicen.


Läs mer

Ansök om svensk flagga

2015-03-10 Vill du ansöka om svensk flagga till din flaggstång måste du lämna in din blankett senast den 1 april. Ladda ner blanketten här eller hämta en blankett i Kundservice på kommunhuset. Flaggan delas ut vid nationaldagsfirandet i Svedala den 6 juni.


Möte om gatubelysningen i Svedala kommun

2015-03-06 Gatubelysningen i Svedala kommun har väckt reaktioner både från boende i kommunen och i media. För att presentera kommunens plan kring belysningen bjöd Gata och park in Nils Svendenius, professor och Stefan Malm, belysningskonsult till ett möte tisdagskvällen den 3 mars.


Läs mer

Fortsatt byte av gatubelysning - två olika armaturer används

2015-03-05 Under våren och sommaren 2015 kommer Svedala kommun att fortsätta utbytet av belysningsarmaturer till LED. Denna gång används två olika typer av armaturer. Läs mer


Självservice, e-tjänster

Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Prova på att gå i gymnasiet – Välkommen till NFU!
Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen