Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
SMHI meddelar om höga temperaturer

2014-07-21 SMHI meddelar om höga temperaturer i hela Sverige när maxtemperaturen förväntas bli 26 grader eller mer till och med onsdag 23 juli. Brandrisken är något högre än vanligt. Ta det försiktigt i värmen och drick ordentligt med vatten!


Skön underhållning med start 7 augusti: Skåneliv och Rabbemos

Tecknad bild på skådespelarna som medverkar i Skåneliv och rabbemos

2014-07-21
Bara Scengångare och De Skånska Mannarna underhåller med skånsk humor, sång och musik med premiär torsdag 7 augusti, kl 19 vid Killehuset i Bara.
Speldatum


Simon och Adam fick utmärkelse av Räddningstjänsten i Svedala

2014-07-11 Under torsdagen mottog Simon Andersson och Adam Mheisen, båda 16 år, en utmärkelse av Räddningstjänsten i Svedala för rådigt ingripande vid en brand i Bara.


Läs mer

Ny turistbroschyr om smultronställena i kommunen

2014-07-08 En ny turistbroschyr finns nu som presenterar kommunens smultronställen under de fyra årstiderna. Broschyren finns på turistanläggningar, biblioteken och andra platser där många rör sig under sommarmånaderna. Är du nyfiken på broschyren är du välkommen att hämta ett exemplar på kommunhuset eller på ditt bibliotek.


Planerar du att anlägga pool eller förse din pool med tak i sommar?

2014-07-08 Bygg- och miljönämnden i Svedala kommun har tagit fram råd och riktlinjer för pool och pooltak inom detaljplanelagda områden i Svedala kommun. Dessa råd och riktlinjer gäller från och
med 15 maj 2014 och utgår från två domslut i Länsstyrelsen
respektive Mark- och miljödomstolen.


Läs mer

Tennishallen i Svedala byggs ut

2014-07-08 Tillbyggnaden av tennishallen i Svedala planeras söder om befintlig hall. Den nya hallen ska rymma två tennisbanor, en multisporthall samt en padelbana Allt kommer att vara klart sommaren 2015.


Läs mer

Attefalls-hus

2014-07-01 Riksdagen har 4 juni 2014 beslutat om vissa ändringar för en- och tvåbostadshus i Plan- och bygglagen (PBL) som gäller fr o m 2 juli 2014.
Läs mer


Svedala och Trelleborg i samarbete om överförmyndarverksamhet

2014-06-24 Från och med 1 juli 2014 sköts all överförmyndarverksamhet av personal från Trelleborgs kommun. Mottagningstid och telefontid blir dock samma som tidigare och mötesplats blir på kommunhuset i Svedala.


Läs mer

"Fråga din politiker" ersätter Dialogen

2014-06-19 Efter beslut i kommunfullmäktige i mitten av april att frågeforumet Dialogen stängs, finns nu en ny sida som heter "Fråga din politiker". Här finns länkar till de politiska partiernas sociala medier, deras kontaktuppgifter samt partiernas webbplatser.


Läs mer

SvedalaNytts sommarnummer ute!

2014-06-19 Nu finns ett nytt nummer ute av SvedalaNytt. Läs bland annat om vad som händer på sommarscen Svedala, om Tennishallen i Svedala som byggs ut och var vi kan fira Midsommar i kommunen.

Bladet delas ut av Tidningsbärarna till alla hushåll i kommunen. Har du inte fått det? Hör av dig till Tidningsbärarna, 0771-87 30 39.

Läs SvedalaNytt digitalt


Byggstart i Bara firas med första spadtag!

2014-06-17 Tisdagen den 17 juni kl 12:00 togs ett symboliskt första spadtag i Bara eftersom byggstart nu sker av hus E. Detta är fastigheten som ska inrymma ett bibliotek på bottenplan och i övrigt 22 trygghetsbostäder.


Läs mer

Klågerupskolans idrottsförening gör tv-program!

2014-06-16 Förra terminen ansökte Klågerupskolans idrottsförening om pengar via Idrottslyftet, för att kunna genomföra en idé de hade. Nu har idén blivit verklighet och de duktiga medlemmarna i KSIF har spelat in sitt första tv-program som sänds på Youtube-kanalen KSIFTV.


Läs mer

Arkitekter är med och utvecklar Svedala centrum
2014-06-16 Tre konsulter - Tema, Tengbom och Nyréns, kommer att ta sig an arbetet med att utveckla Svedala centrum. Med nya ögon ska kontoren ta fram idéer för hur vi kan skapa en attraktiv plats för att bland annat stärka handeln, skapa ökad tillgänglighet och utveckla centrum till en plats som lockar. 

Läs mer

Boka din utställarplats på SvedalaMässan 2014!

2014-03-10 Nätverk Svedala anordnar för tredje året i rad, SvedalaMässan, som i år äger rum i Svedala Sporthall den 10-11 oktober.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att se hemsida om utbildning i utveckling
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning