Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Thrilleroperan Don G på Flamman 3 september!

2015-08-27 Det finns fortfarande biljetter kvar till "Don G" - Mozarts opera som Malmö Opera gjort om till miniopera. Don Giovanni ska ut på turné och på torsdag 3 september kl 19 gästspelas den på Kulturhuset Flamman i Svedala. Biljetter köper du på Svedala bibliotek. Mer information om Don G.


Vattenläckan på Tittentévägen är åtgärdad

2015-08-27 Vattnet stängdes av igår på Tittentévägen 120-226 på grund av en akut vattenläcka. Vattenläckan är nu åtgärdad. Tänk på att spola ett tag, det kan vara grumligt inledningsvis efter ett vattenavbrott.


Nytt nummer av SvedalaNytt!

2015-08-26 På torsdag 27 augusti får du ett nytt nummer av  SvedalaNytt i din brevlåda. I septembernumret kan du bland annat läsa om vad som händer på biblioteken i höst, om kommunens nya näringslivs- och turismutvecklare och en intervju med årets idrottspristagare i kommunen samt mycket annat. Du kan redan nu läsa SvedalaNytt här på webben.


Frejaparkens förskola firar 25 år med öppet hus

2015-08-24 Alla som har eller har haft en anknytning till Frejaparkens förskola i Svedala är välkomna till öppet hus torsdagen den 3 september mellan kl 16–19.


Läs mer

Svedala Motor- & Veterandag 29 augusti

2015-08-24 På lördag 29 augusti kl 9-16 fylls Svedala centrum av veteranfordon i olika kategorier, bilar, mc och mopeder. Dessutom passerar det internationella Mc-rallyt Skåne Rundt Svedala under dagen. På Stortorget hålls veteranmarknad där olika delar och kuriosa med anknytning till veteranfordon säljs.


Läs mer

Stor brandrisk i skog och mark

2015-08-19 Det varma och blåsiga vädret gör att det är torrt i skog och mark. Enligt SMHI:s brandriskprognos så pendlar det just nu mellan brandrisk 4-5E på en femgradig skala där 5 står för mycket hög brandrisk och E för extremt torrt. Räddningstjänsten vill uppmana alla att vara försiktiga med all eldning och söka tillstånd för eldning hos räddningstjänsten om det finns särskilda behov av att elda. Ni når befäl i beredskap på telefon 040 – 626 82 40.


När går skolbussarna?

2015-08-18 Nu finns preliminära turlistor för Svedala kommuns skolskjutsar. Läs mer


Anmälan till COPE-föräldrautbildning

2015-08-17 Svedala kommun erbjuder en kurs som ger bättre självförtroende som förälder och förbättrar din förmåga att lösa problem som kan uppstå. Kursen ger dig också möjlighet att utbyta erfarenheter och knyta kontakter med andra föräldrar.


Läs mer

Välkommen till skolan och läsåret 2015/2016

2015-08-10 Än så länge är det sommarlov,  men så småningom är det dags för skolstart. Svedala kommun hälsar alla barn och ungdomar välkomna till läsåret 2015/2016.
Se datum och tider för skolstart


Thomas Carlsson ny närings- och turismutvecklare i Svedala kommun

2015-08-03 Thomas Carlsson blir ny närings- och turismutvecklare i Svedala kommun och tillträder sin tjänst 1 september.


Läs mer

Höjda avgifter för bokning av fritids- och kulturlokaler 2015

2015-07-31 I maj 2015 beslutades om höjda avgifter för kommunens verksamhetslokaler för kultur- och fritidsverksamhet.


Läs mer

Skyltar om P-skiva nu uppsatta i Svedala centrum

2015-07-23 (Uppdaterad 2015-07-27) Efter ett beslut i Tekniska nämnden ska nu P-skiva användas vid parkering på flera gator i Svedala centrum. Skyltar som meddelar behov av P-skiva har satts upp på Bankgatan, Storgatan, Kyrkogatan, utanför Småskolan, på Hemköps parkering, vid Stortorget och vid kommunhuset.


Läs mer

Ansökan om busskort för gymnasieelever

2015-07-03 Du som ska gå i gymnasieskola till hösten, är under 20 år, folkbokförd i Svedala kommun samt har minst 6 km till skolan från din folkbokföringsadress, kan ansöka om ett busskort. Ansökan gör du via blankett på kommunens hemsida. Ifylld blankett skickas till Svedala kommun, Utbildningsnämnden 233 80 Svedala.


Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor