Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Kundservice stänger i dag fredag 31/10 kl 13:30!

2014-10-31 Kommunhusets kundservice (växel och reception) stänger kl 13:30 i dag fredag, 31 oktober. Det är dag före röd dag, Alla helgons dag.


Informationsträff inför gymnasievalet 11, 12 och 13 november

2014-10-31 Snart är det dags för elever i årskurs 9 att göra sitt val till gymnasiet med start hösten 2015. För att kunna göra ett bra val av studier bjuder vi in alla föräldrar och vårdnadshavare med niondeklassare till informationsträff tre kvällar i november.


Läs mer

Kulturlov 27 oktober-2 november

2014-10-20 Den 27 oktober-2 november är det dags för Kulturlov och det bjuds på många roliga och inspirerande aktiviteter för både liten och stor. Biblioteket har trolleriskola och på Kuben och Kulturhuset Flamman blir det sång, musik och berättande. I Torup har Expo Torup och Statarmuseet öppet och på torsdagskvällen blir det stämningsfull fackelvandring.
Program Kulturlov 27 oktober-2 november


Räddningstjänsten övar förmåga i terräng

2014-10-25 Hösten är kommen och med den så ökar risken för besvärligt väderläge. För att säkra förmågan att ge service till våra medborgare så övar vi inom räddningstjänsten vår förmåga att ta sig fram i terräng.


Läs mer

Novembernumret av SvedalaNytt ute!

2014-06-19 Nu finns det ett nytt nummer av SvedalaNytt. Läs bland annat om vad som händer under Kulturlovet och om förslagen på centrumutvecklingen i Svedala samt att vara stolt förälder och våga säga nej. Bladet delas ut av Tidningsbärarna till alla hushåll i kommunen. Har du inte fått det? Hör av dig till Tidningsbärarna, 010-498 20 00.

Du kan även läsa novembernumret via vår app SvedalaNytt eller här på webben.


Hur funkar det med bredband i vår kommun?

2014-10-22 Svedala kommuns bredbandsstrategi har arbetats fram av förtroendevalda politiker och tjänstemän. Syftet är att på övergripande nivå lägga fast hur Svedala kommun ska hantera frågan om bredband och annan digital infrastruktur för kommunen som helhet.


Läs mer

Broschyr om bedrägerier

2014-10-22 Nu finns en kortfattad broschyr från Polisen med nyttig information om ämnet bedrägerier. Broschyren handlar om hur man på ett säkert sätt köper och säljer varor på internet, hur man bestrider falska fakturor samt hur man på bästa sätt skyddar sin identitet. Den som har frågor eller vill veta mer om bedrägerier kan kontakta Polisen i det egna länet på telefon 114 14. Broschyren om bedrägerier finns även hos Kundservice i kommunhuset i Svedala, som vid önskemål gärna skickar dig ett exemplar.


Rikliga regn kan orsaka källaröversvämningar
2014-10-17 Det senaste dygnet har det kommit kraftiga regn över Skåne. Tänk på att köra försiktigt om du färdas på vägarna idag. I regnrika perioder är det dessutom alltid bra att ha koll på källarutrymmen och ta del av tips och råd för att förebygga källaröversvämningar.

Väg 108 avstängd på grund av vägarbeten

2014-10-16 Två omfattande brorenoveringar på riksväg 108 inleds den 20 oktober. Vilket innebär avstängning av väg från 20 oktober.


Läs mer

Gatukontoret informerar om parkering och hastigheter

2014-10-08 Gatukontoret har placerat ut refuger på Johan Borgsgatan och Pilgatan i Svedala med syfte att dämpa hastigheterna, då det kommit in klagomål om höga hastigheter.


Läs mer

Såhär skissar arkitekterna på ett framtida Svedala centrum

2014-10-02 Onsdagen den 23 september presenterade tre arkitektbyråer sina visioner och idéer kring hur vi kan skapa en attraktiv plats för att bland annat stärka handeln, skapa ökad tillgänglighet och utveckla centrum till en plats som lockar. Läs mer


Ny cykelparkering på Svedala station

2014-09-30 Cirka 100 nya platser för cykelparkering kommer anläggas på Svedala station. Arbetet är påbörjat och kommer färdigställas under hösten. Samtidigt försöker vi städa upp bland gamla övergivna cyklar. 


Läs mer

Preliminär mandatställning i kommunfullmäktige

2014-09-23 Nu finns en preliminär mandatställning för kommunfullmäktige i Svedala. Se mandatställningen. På Valmyndighetens webbplats finns ytterligare information om det preliminära valresultatet.


Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att se hemsida om utbildning i utveckling
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning