Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Rösta fram Torups bokskog till en svensk pärla!

2015-05-22 Världsnaturfonden WWF driver kampanjen Svenska Pärlor med syfte att öka skyddet och få svenska folket att få upp ögonen för vår vackra natur. Torups bokskog har blivit ett av de nominerade områdena i kampanjen som svenska folket får rösta på för att ta fram ett unikt område för varje län.


Läs mer

Mindre brand på Spångholmsskolan i Bara

2015-05-20 Idag kl 11:59 inkom ett automatiskt brandlarm till räddningstjänsten i Svedala från Spångholmsskolan i Bara. Vid räddningstjänstens ankomst konstaterade räddningstjänsten en mindre rökutveckling från plan 2. Rökdykare sattes in och en mindre brand i en soffa lokaliserades.


Läs mer

Civilförsvarsförbundet Svedalas stipendium 2015

2015-05-20 Civilförsvarsförbundet Svedala delar på Nationaldagen 6 juni 2015 ut sitt stipendium för främjande av ideell verksamhet i Svedala kommun. Stipendiet delas ut till enskild person eller förening/grupp/organisation som arbetar med ideell verksamhet i Svedala kommun.


Läs mer

Förlängd ansökningstid avseende stipendium för yrkesutbildning 2015

2015-05-13 Vi förlänger ansökningstiden för att söka stipendium för yrkesutbildning ur Nils och Maja Fredrikssons stiftelse. Medel kan sökas av den som studerar på eftergymnasial utbildning. Senaste ansökningsdatum är 30 juni 2015.


Läs mer

Internationella föräldradagen 1 juni

2015-05-11 Den internationella föräldradagen uppmärksammas den 1 juni och firas kl 13-21 på Folkets hus i Svedala med föreläsningar, utställningar och uppträden.


Läs mer

Klågerupskolan 5 B vann pris i nationell miljötävling

2015-05-07 I Svenska Kunskapsförlagets årliga Natur & Miljöbokens klasstävling tog klass 5 B på Klågerupskolan hem andra priset på 5 000 kr. Uppgiften var att rita en teckning som visar hur man vill att sin stad ska se ut i framtiden med fokus på miljö.


Läs mer

Kommunens sommarjobb är tillsatta!

2015-05-05 Nu är sommarjobben för 2015 tillsatta. Här publicerar vi en lista på de personer som har fått årets sommarjobb och vilka tjänster de har tilldelats. Lista på sommarjobb 2015.

Lycka till i sommar!


Nu är bron över Tvillingdammarna i Bara på plats

2015-05-05 Vi har tidigare informerat om reparationen av bron över Tvillingdammarna i Bara. Då bron var i så dåligt skick har vi varit tvungna att bygga en helt ny bro, varpå arbetet tar längre tid än vi tidigare uppskattat. Nu är bron på plats.
 


Läs mer

Stolt hemkommun till Nordea Masters 2015!

2015-05-05 Svedala är stolt hemkommun till Nordea Masters den 4-7 juni som för andra året i rad arrangeras på PGA of Sweden National i Bara. Golftävlingen är en av de största publikmässigt i Europatouren och lockade runt 80 000 besökare förra året.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor