Vad tycker du ska finnas på kommunens webbplats?
Klicka här och berätta vad du tycker
 Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Kommunfullmäktige sammanträder 14 oktober

2015-10-13 Var med och lyssna till den politiska debatten under kommunfullmäktige den 14 oktober. Mötet startar kl 19:00 i Naverlönnsalen, ingång B i kommunhuset. Se vilka punkter som tas upp här. Mötet direktsänds och sändningen kan du se i webb-tv.
 


Klimatföreläsning med Pär Holmgren och Staffan Lindberg 15 oktober

2015-10-13 Nu finns en unik chans att se klimatföreläsningen "Hett om öronen" med meteorolog Pär Holmgren och komiker/klimatbantare Staffan Lindberg. Föreläsningen hålls på Kulturhuset Flamman i Svedala den 15 oktober kl 16:00-18:00. Dagen sammanfaller med Fairtrade challenge och i samband med föreläsningen bjuds på Fairtrade-fika.


Läs mer

Tillfälligt boende för ensamkommande barn öppnas

2015-10-13 Svedala kommun har fått en förfrågan från Trelleborgs kommun om hjälp med transitboende för ensamkommande barn. Svedala kommer att öppna ett tillfälligt boende med plats för ett 20-tal ensamkommande barn.


Läs mer

Måltidens dag 15 oktober

2015-10-12 Måltidens dag den 15 oktober kommer att uppmärksammas på våra äldreboenden och dagcentraler. Årets tema är malet kött och en välkomponerad måltid kommer att serveras. Du som har matdistribution erbjuds möjliget att äta i gemenskap med andra på Holmagården, Solgården, Stella eller Toftaängen. Anmälan ska göras senast en vecka innan till köken.


Prenumerera på kallelser och protokoll

2015-09-28 Nu kan du prenumerera på de politiska mötenas kallelser
och protokoll. Prenumerationen innebär att du får ett meddelande per mejl om när en kallelse eller ett protokoll har publicerats på svedala.se. Med denna nyhet förenklar vi för dig att ta del av vad politikerna ska diskutera och besluta under mötena. I protokollen kan du se vad som beslutats. Här väljer du vilka kallelser och protokoll du vill prenumerera på.


Invigningsdagar i Bara

2015-10-05 Det blev festliga invigningsdagar av Baras nya bibliotek och Värbytorget med konstverket "Juvelen i Bara". Här har vi samlat några trevliga bilder från invigningsdagarna 1, 2 och 3 oktober. Håll till godo! Bilder från invigningen.


Flyktingsituationen - hur kan du hjälpa till?

2015-10-06 Med anledning av den pågående flyktingsituationen i världen får vi mejl, samtal och frågor om hur du som bor i kommunen kan hjälpa till. Det finns olika sätt, bland annat kan du vara jourhem, familjehem eller till exempel hjälpa till med läxläsning.


Läs mer

Vi söker jourhem till ankommande flyktingungdomar och barn

2015-10-02 Svedala kommun söker dig eller er som under en kort period och med kort varsel kan hjälpa till med att vara jourhem till ankommande flyktingungdomar. Ungdomarna behöver tas om hand när de ankommer till Malmö Airport tills de anvisas till annan kommun. Det handlar oftast om 6-15 dagar.


Läs mer

Vill du göra en personlig insats för en flykting?

2015-09-22 Just nu bor ett fyrtiotal flyktingar på Yddinge Strand. Det är mycket värdefullt för både barnen, ungdomarna och de vuxna med aktiviteter av olika slag. Kanske har du kontakter med en förening eller har möjlighet att själv göra en insats med läxläsning, högläsning, motionsaktivitet eller annat? Kontakta Yddinge Strands platschef Valle Nesic på 0707-143765.


Läs mer

Oktobernumret av SvedalaNytt

2015-09-23 På torsdag 24 september får du ett färskt nummer av SvedalaNytt i din brevlåda. I detta nummer presenterar vi bland annat flera trevliga evenemang som äger rum i oktober månad. Det är invigning av nya biblioteket i Bara, Kulturnatt Svedala, Seniordagarna, Anhörigveckan och Psykiatriveckan samt Svedalamässan. Du kan redan nu läsa SvedalaNytt här på webben.


Klågerupskolans Idrottsförening gör film

2015-09-22 Den prisbelönta Klågerupskolans Idrottsförening (KSIF) har fått ett fint uppdrag av Svenska Skolidrottsförbundet. KSIF ska marknadsföra både sin egen och Svenska Skolidrottsförbundets verksamhet. Det här gör KSIF genom en Youtubekanal där regelbundna filmklipp kommer att visas.


Läs mer

Så här välkomnar vi nyanlända barn och ungdomar till förskola och skola

2015-09-22 Välkomsten i Svedala kommun är den första kontakten med förskola och skola för alla nyanlända barn och ungdomar.


Läs mer

Familjehem för ensamkommande barn sökes!

2015-09-08 Just nu i världen finns det fler människor på flykt än det varit sedan andra världskriget. Hur påverkar nu detta Svedala kommun? Kommunen har sedan 2011 tagit emot ensamkommande flyktingbarn som kommit till Sverige för att söka asyl. Många av ungdomarna som har kommit har getts möjlighet till att bo i kollektivt boende i Svedala. De har integrerats i kommunens skolor och föreningar och har kommit att trivas bra i samhället.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor