Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Uppgradering av Dexter för förskolor och fritidshem

2016-02-04 Dexter stänger den 5 februari och IST Förskola/Fritidshem öppnar den 15 februari. Under denna tidsperiod kan du inte ansöka om förskole-/ fritidsplats eller uppdatera dina uppgifter. Efter den 15 februari kommer du att kunna nå webbportalen via kommunens hemsida.


Läs mer

NFU får en kub för mänskliga rättigheter

2016-02-03 Nu kommer Raoul Wallenberg Academys succéprojekt ”Kubprojektet – Varje människa kan göra skillnad” till Svedala. Med hjälp av en 27 kubikmeter stor kub i stål ska eleverna på Nils Fredriksson Utbildning, NFU lära sig mer om de mänskliga rättigheterna och våga göra skillnad.


Läs mer

Vill du synas i vår evenemangskalender?

2016-02-01 Tidigare har Svedala kommun varit med i ett Söderslättssamarbete tillsammans med Skurup, Trelleborg och Vellinge. Vi har tillsammans drivit hemsidan soderslatt.com. Svedala kommun kommer från och med 2016 stå på egna ben och presenterar alla evenemang, boende, restauranger och aktiviteter på vår egen hemsida svedala.se/besoksvedala.


Läs mer

Äntligen offentlig toalett till Svedala

2016-01-29 Sedan i höstas har vår upphandling av en offentlig toalett, som ska placeras på Stortorget i Svedala, överprövats. Planen var att toaletten skulle vara på plats före jul 2015. Förvaltningsrätten i Malmö har nu meddelat dom i överprövningsärendet, vilket innebär att Svedala kommun vunnit målet. Den nya toaletten kan nu äntligen beställas och beräknas vara på plats under våren 2016. Ett glädjande besked, som vi tror att många uppskattar!


Gott resultat 2015 – Utmaningar 2016 och framåt!

2016-01-29 Politikerna i kommunfullmäktige beslutade vid sammanträdet i november om Svedala kommuns budget för 2016. Under 2015 har kommunens ekonomi blivit starkare och verksamheterna har kunnat hålla sina budgetar trots utmaningar av olika slag. Vi frågar kommunens ekonomichef, Luisa Hansson, hur det ser ut med kommunens ekonomi så här i början av det nya året.


Läs mer

Flyktingmottagande i Svedala kommun

2016-01-28 Flyktingströmmarna i Europa har haft stor påverkan på Sverige och även Svedala kommun. De senaste månaderna har vi som kommun tagit hand om ett ökat antal anvisade ensamkommande barn i enlighet med den lagstiftning som finns. Ett ansvar som vi vill ta på ett väl genomtänkt och hållbart sätt för att medverka till en så bra integration i samhället som möjligt. Men också för att lösa uppgiften på ett ekonomiskt klokt sätt. En av utmaningarna är att hitta bostäder till de ensamkommande barnen, en fråga som vi de senaste månaderna haft i absolut fokus.


Läs mer

Nytt nummer av SvedalaNytt!

2016-01-27 På torsdag 28 januari får du ett nytt nummer av SvedalaNytt i din brevlåda. I den kan du bland annat läsa om vår nya kommunpolis, vårens evenemang på biblioteken och om kommunens skolmat som finns med i prisad kokbok. Läs och njut av SvedalaNytt redan idag, här på svedala.se.


Viktigt att tänka på när du eldar i kamin, öppen spis eller kakelugn

2016-01-26 Vid eldning i kaminer, öppna spisar och kakelugnar finns det risk att närboende kan störas av röken. Felaktig eldning kan påverka luftkvaliteten negativt för ett stort område. Störningen kan bli större om husen ligger tätt, om skorstenen är för låg, eller på grund av höjdskillnader i landskapet. Det finns en del saker du behöver tänka på när du eldar inomhus.


Sportlov 22-26 februari - se alla aktiviteter här!

2016-01-25 Årets sportlov 22-26 februari är snart här och vi har satt ihop ett program för alla smaker. Eller vad sägs om teater, sagostunder, pyssel, Star Wars-äventyr, dans, lek, skytte, självförsvar, boll- och racketspel eller en skidresa? Se aktiviteterna här på vår webbplats.
Även biblioteken bjuder på mycket skoj under sportlovsveckan.


Öppet hus hos kommunens förskolor

2016-01-19 Önskar du förskoleplats till ditt barn hösten 2016? Välkommen att besöka våra förskolor som håller öppet hus den 29 februari och 1-3 mars.


Läs mer

Snö och halka - hur prioriterar vi?

2016-01-14 Plötsligt har vintern gripit tag om Skåne och det är både kallt och halt på vägarna. Läs om hur kommunen arbetar med snöröjning och vinterväglag.


Grannsamverkan mot inbrott - såhär går det till

2016-01-14 Nyligen har vår kommunpolis Nena Ermin gett värdefulla tips om hur man förebygger inbrott. Ett konkret tips är grannsamverkan, att tillsammans i bostadsområdet vara vaksamma och stötta varandra.


Läs mer

Systemet Dexter uppgraderas till Hypernet Förskola

2016-01-13 Dexter är ett webbaserat system som används i Svedala kommuns förskolor och skolor för att kommunicera med vårdnadshavare kring det egna barnets förskole-/fritidshemsplacering.


Läs mer

Vi söker jourhem till ankommande flyktingungdomar och barn

2015-10-02 Svedala kommun söker dig eller er som under en kort period och med kort varsel kan hjälpa till med att vara jourhem till ankommande flyktingungdomar. Ungdomarna behöver tas om hand när de ankommer till Malmö Airport tills de anvisas till annan kommun. Det handlar oftast om 6-15 dagar.


Läs mer

Familjehem för ensamkommande barn sökes!

2015-09-08 Just nu i världen finns det fler människor på flykt än det varit sedan andra världskriget. Hur påverkar nu detta Svedala kommun? Kommunen har sedan 2011 tagit emot ensamkommande flyktingbarn som kommit till Sverige för att söka asyl. Många av ungdomarna som har kommit har getts möjlighet till att bo i kollektivt boende i Svedala. De har integrerats i kommunens skolor och föreningar och har kommit att trivas bra i samhället.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Kontaktuppgifter Svedala kommun
Knapp till formulär för att lämna synpunkter
Knapp till evenemangskalender.
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Klicka på knappen för att komma till information för dig som är ny i Sverige.
Klicka på bilden för att läsa mer om Finsam-projektet, JobbiFokus.
Länk till information om flyktingsituationen
Länk till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Länk till informationssida om bredband och fiber.
Länk till webb-tv som visar kommunfullmäktige.
Länk till Kvutis - Utbildnings hemsida om stöd för dig som arbetar inom skola i Svedala.
Länk till kontaktuppgifter för dig som vill fråga din politiker.
Länk till information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Länk till information om biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara.
Länk till information om byggprojekt och tomtkö i kommunen.