Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Gatubelysningen i Svedala kommun

2015-01-23 I november berättade vi om vår nya gatubelysning med anledning av frågor från medborgare och journalister. Eftersom frågan kommit upp igen, länkar vi till informationen igen så att du kan läsa om den nya gatubelysningen.


Läs mer

Planerad vattenavstängning i Bara med omnejd 28-29 januari

2015-01-23 På grund av ett planerat reparationsarbete på ledningsnätet beräknas vattnet i Bara, Bara kyrkby, Vinninge, Bjärshög och Kvisslemölla med omnejd att vara avstängt mellan onsdag 28 januari kl 20:00 och torsdag 29 januari kl 06:00.


Läs mer

Snart dags för sportlov!

2015-01-23 Under sportlovet finns det chans till flera olika slags aktiviteter på hemmaplan - allt från schack till volleyboll, innebandy, pyssel och annat kul. Ta del av sportlovsprogrammet där föreningslivet erbjuder mycket skoj att hitta på!

Läs mer


Läsårstider 2015/2016 i Svedala kommuns skolor

2015-01-19 Läsårstider och stängningsdagar för förskola och fritidshem för 2015/2016 är nu fastställda.

Läs mer


Vi söker familjehem för syskon!

2015-01-16 Ett familjehem är en enskild familj som på uppdrag av socialnämnden öppnar sitt hem stadigvarande för barn eller ungdomar som av någon anledning inte kan bo kvar hos sina föräldrar. Uppdraget kan gälla kortare eller längre tid. Du får handledning under hela uppdraget. Läs gärna mer om vad det innebär att vara ett familjehem och vem du ska kontakta om du vill öppna upp ditt hem.


COPE-utbildning – Föräldrautbildning

2015-01-08 Svedala kommun erbjuder en kurs som ger bättre självförtroende som förälder och förbättrar din förmåga att lösa problem som kan uppstå. Kursen ger dig också möjlighet att utbyta erfarenheter och knyta kontakter med andra föräldrar.


Läs mer

Så här styrs Svedala kommun från 1 januari 2015!

2015-01-02 Från och med 1 januari 2015 är Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande. Anette Jelvemark Nordqvist (FP), är 1:e vice ordförande och Ambjörn Hardenstedt (S), är 2:e vice ordförande.


Läs mer

Vi behöver din hjälp!

2014-12-23 Just nu i världen finns det fler människor på flykt än det varit sedan andra världskriget. Enligt den senaste prognosen som Migrationsverket lämnade till regeringen påverkas Europa och Sverige de kommande åren av fortsatt kraftiga flyktingströmmar.


Läs mer

Svedalabor mår bäst i Skåne!

2014-12-17 I dagarna presenterades rapporten "Öppna jämförelser- Folkhälsa 2014". Rapporten ges ut av Socialstyrelsen, Folkhälsomyndigheten och Sveriges kommuner och landsting (SKL). I rapporten jämförs 41 olika indikatorer på kommun- och landstingsnivå där Svedala utmärker sig särskilt på några områden.


Läs mer

Nominera till eller sök kommunens priser och stipendier

2014-12-17 Kulturpris, miljöpris, arkitekturpris och idrottspris samt föreningsledarstipendium och kulturstipendium. Det är utmärkelser som vi på Svedala kommun varje år delar ut på Nationaldagen.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun