Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Kulturlov 27 oktober-2 november

2014-10-20 Den 27 oktober-2 november är det dags för Kulturlov och det bjuds på många roliga och inspirerande aktiviteter för både liten och stor. Biblioteket har trolleriskola och på Kuben och Kulturhuset Flamman blir det sång, musik och berättande. I Torup har Expo Torup och Statarmuseet öppet och på torsdagskvällen blir det stämningsfull fackelvandring.
Program Kulturlov 27 oktober-2 november


Rikliga regn kan orsaka källaröversvämningar
2014-10-17 Det senaste dygnet har det kommit kraftiga regn över Skåne. Tänk på att köra försiktigt om du färdas på vägarna idag. I regnrika perioder är det dessutom alltid bra att ha koll på källarutrymmen och ta del av tips och råd för att förebygga källaröversvämningar.

Väg 108 avstängd på grund av vägarbeten

2014-10-16 Två omfattande brorenoveringar på riksväg 108 inleds den 20 oktober.

Brorenovering strax söder om Svedala
Trafikverket informerar om att de så kallade farbaneplattorna, totalt 25 kvadratmeter kommer att bytas ut och det kommer också att gjutas nya fästen vid anslutningarna.
 
Under arbetet måste bron vara helt avstängd. Hänvisning görs med orange skyltning, och trafikanter från Trelleborg mot Malmö/Lund hänvisas till E6 och E22.
Arbetet beräknas vara avslutat fredagen den 14 november.

Brorenovering inne i Svedala
Bron på väg 108 som är gångtunnel för gång och cykelbanan från Marbäcksskolan mot Norra Ellenborgsgatan kommer också att stängas för underhållsarbete. Då bron är smal måste tyvärr väg 108 stängas av mellan den 3 november till den 26 november.


Läs mer

Seniordagarna 22-24 oktober

2014-10-15 Tre dagar med aktiviteter för seniorer på Svedala församlingshem, Värbygården och Solgården. Det bjuds på föredrag, utställningar, tips och råd, musikunderhållning och givetvis fika.


Läs mer

Gatukontoret informerar om parkering och hastigheter

2014-10-08 Gatukontoret har placerat ut refuger på Johan Borgsgatan och Pilgatan i Svedala med syfte att dämpa hastigheterna, då det kommit in klagomål om höga hastigheter.


Läs mer

Såhär skissar arkitekterna på ett framtida Svedala centrum

2014-10-02 Onsdagen den 23 september presenterade tre arkitektbyråer sina visioner och idéer kring hur vi kan skapa en attraktiv plats för att bland annat stärka handeln, skapa ökad tillgänglighet och utveckla centrum till en plats som lockar. Läs mer


Ny cykelparkering på Svedala station

2014-09-30 Cirka 100 nya platser för cykelparkering kommer anläggas på Svedala station. Arbetet är påbörjat och kommer färdigställas under hösten. Samtidigt försöker vi städa upp bland gamla övergivna cyklar. 


Läs mer

Svedalaungdomar tar hand om Skåneleden i ny jobbsatsning

2014-09-29 I Skåne är arbetslösheten bland ungdomar högst i riket. Detta samtidigt som Skåneleden är i stort behov av upprustning. Genom ett projekt som Region Skåne satt igång sysselsätts flera ungdomar, varav åtta bor i Svedala kommun.


Läs mer

Hej, det är vi som är Kundservice!

2014-09-29 Precis som i samhället i stort ökar önskemålen från medborgare i Svedala kommun på ökad tillgänglighet när det gäller tjänster och service. Allt fler kommuner väljer att möta denna utveckling med att införa en kundservicefunktion.


Läs mer

Nytt nummer av SvedalaNytt!

2014-09-25 SvedalaNytts oktobernummer är snart i din brevlåda. I den kan du bland annat läsa om vår nya Kundservicefunktion som är under utveckling och om våra stora evenemang som äger rum i oktober, SvedalaMässan, Kulturnatt och Svedala Open hosted by Peter Hansson. Du kan även läsa SvedalaNytt här på svedala.se och i SvedalaNytt-appen.


Preliminär mandatställning i kommunfullmäktige

2014-09-23 Nu finns en preliminär mandatställning för kommunfullmäktige i Svedala. Se mandatställningen. På Valmyndighetens webbplats finns ytterligare information om det preliminära valresultatet.


Ny textilinsamling på kommunens återvinningsstationer

2014-09-01 På alla återvinningsstationer i Svedala kommun finns nu kärl för textilåtervinning. Svedala har skrivit avtal med ett företag som heter TextilRecycling i Sverige AB. Nytt, jämfört med tidigare insamlingar av kläder, är att alla sorters textilier samlas in.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att se hemsida om utbildning i utveckling
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning