Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till kalendern

Vernissage hos Anita på Börringekloster

Lördagen 18 juni kl 13.00 är det återigen vernissage hos Anita på Börringekloster.
Då visar skulptören Magnus Ringborg sina skulpturer i galleriet.

Magnus Ringborg ser fram mot att återigen få ställa ut sina skulpturer i Skåne. Magnus verkar normalt i Stockholm och har sina rötter i Östergötland. Tidigare har Magnus ställt ut i Marsvinsholms skulpturpark.

När vännen Christer Ericsson, verksam i Börringetrakten upptäckte den nyöppnade restaurangen Anita på Börringekloster rekommenderade han Magnus att ställa ut i stallbyggnaden på Börringekloster, som används som utställningshall. En vacker lokal med vitkalkade väggar och den ursprungliga interiören varsamt bevarad krubbor och allt. Magnus Ringborg tycker att rummet verkligen är intressant för skulpturer.

Magnus Ringborg arbetar framförallt i sten. På utställningen kommer att visas verk i marmor från Carrara, Italien, från Rajastan i Indien och från Danang i Vietnam, samt även ett arbete i den svenska kolmårdsmarmorn. Dessutom visas flera arbeten i brons, trä och i terracotta. Formen är klassisk, där det mänskliga ansiktet och kroppen står i centrum för gestaltningen.

Bland verken kan särskilt nämnas ett arbete som nu visas för första gången: "Den siste hipstern. Förslag till offentlig utsmyckning i Sturupsrondellen." Modellen är i skala 1:10, och skulpturen kommer att, om den skulle uppföras, att bli 6 meter hög.

Magnus Ringborg har tidigare uppfört större verk i offentlig miljö för Linköpings Universitet, Laholms Kommun, Stockholms landsting och Linköpings kommun. I sommar visas två skulpturer på friluftsutställningen "Skulptur på Öja", Landsort.

Karta Anita på Börringekloster

Börringe stationsväg 10, Svedala

Anita på Börringekloster
Börringe Stationsväg 10, 233 91 Svedala

Evenemangslänk

http://www.zieme.se/index.html#konst

Webbplats

http://www.skulptorforbundet.se/medlemmar/magnus-ringborg

Arrangör

Anita på Börringekloster

Kontaktperson

Stefan Edenborg

Sidansvarig: Linda Holst