Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till kalendern

En ätbar eftertanke

Vem är du, och vem är den mitt emot dig? Den 10 och 11 december har du möjlighet att vara med och skapa ett interaktivt ljudexperiment med mat i fokus.

I ett samarbete med Statarmuseet i Skåne och designern Marije Vogelzang fortsätter vi att utforska olika aspekter av mat och ätande i projektet Måltider.
I vinterns mörker kan hoppet ibland kännas långt borta samtidigt som vi tänder ljus och vinterns högtider manar till eftertanke och medmänsklighet.
På vilket sätt kan vi hantera alla känslor och hur öppnar vi upp oss för varandra?

Designern Marije Vogelzangs arbete utgår från verbet "att äta".
– Jag använder egentligen mat som en ursäkt för att få människor att förstå varandra bättre. Och det finns inget material som kommer så nära människan som mat gör. Vogelzang är baserad i Nederländerna men arbetar internationellt. Flertalet av hennes projekt präglas av kulturmöten med medmänskliga värderingar i fokus.

Bland hennes samarbetspartners finns Van Gogh museum samt Axis gallery Tokyo, och hon är även ansvarig för institutionen Food Non Food på Design Academy Eindhoven.

Det interaktiva ljudexperimentet är kostnadsfritt och öppet för alla besökare på Statarmuseet. Det dock begränsat antal platser. Vill du delta?
Deltagandet behöver enbart 20 minuter av din dag!

Anmälan till En ätbar eftertanke

Anmäl dig senast den 9 december!

Statarmuseet
Torupsvägen 606-59, Bara

Kostnad

Kostnadsfritt

Arrangör

Riksmuseet i samarbete med Statarmuseet och designern Marije Vogelzang.

Kontaktperson

Panteha Pournoroozy
panteha.pournoroozy@riksutstallningar.se

Sidansvarig: Linda Holst