Stäng
Tillbaka till kalendern

En julsaga av Charles Dickens

För femte gången, elva år sedan sist, sätter Bara Scengångare upp Dickens mest kända klassiker – En Julsaga. Denna gång med Hans-Peter Edh i huvudrollen som Mr. Scrooge.

Stenladan på Torup är vackert nyrenoverad och utrustad med ny teknik för att ytterligare förhöja upplevelserna och stämningen i Bara Scengångares föreställningar. Inramningen i den vackra gamla stenladan kan knappast vara bättre. I den 35-hövdade ensemblen ingår amatörskådespelare från fyra till 84 år. Dessutom har man tagit hjälp av skådespelarproffset Hans-Peter Edh. Föreställningen innehåller mycket sång, musik och dans, skratt och eftertanke, dråpliga scener och vassa repliker. Kort sagt den perfekta familjeföreställningen för att komma i riktigt god julstämning.

”En Julsaga” handlar om den omåttligt snåle och vresige Mr Ebenezer Scrooge, som driver en utlåningsfirma. På julnatten hemsöks han av en vålnad. Det är hans döde kompanjon Jacob Marley. Vålnaden varnar Scrooge för vad som händer i livet efter detta, om han inte ändrar sitt giriga beteende. Marleys vålnad berättar också att tre andar kommer att hemsöka Scrooge under julnatten; den förflutna julens ande, den nuvarande julens ande och den kommande julens ande. Vid midnatt visar sig den förflutna julens ande och tar med Scrooge på en smärtsam resa.

En julsaga ska ha ett lyckligt slut och ett viktigt budskap. Det vet Bara Scengångare och det visste Dickens. Hans mästerverk bär budskapet om att varje människa i grunden kan ändra sig. Det finns hopp för alla att komma till förståelse och bry sig om sina medmänniskor, inte bara om det materiella.

Biljetter

Köp din biljett på kulturcentralen.nu

Caféservering i pausen

Fler datum

Anmälan krävs

Stenladan, Torup
Torupsvägen 530, Torup

Webbplats

http://www.barascengangare.se/

Åldersgrupp

4 år och uppåt

Kostnad

Vuxna 150 kr, barn under 12 år 100 kr

Arrangör

Bara Scengångare

Kontaktperson

Eva Roos
0708-72 23 93
eva@roosdavidsson.se

Sidansvarig: Linda Holst