Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till kalendern

Kommunen bjuder in till Arkivens dag 9 november 2019

Lördag 9 november 2019 är det Arkivens dag och runt om i hela landet bjuder arkiven in allmänheten att se på deras lokaler och samlingar. I år håller vi Arkivens dag på Svedala bibliotek men du kan även gå en rundvandring i kommunens arkiv i kommunhuset.

Arkivens dag på Svedala bibliotek kl 10–13

Med Arkivens dag vill vi väcka intresse för de lokala arkivens verksamheter och samlingar. Arkivens dag håller vi på Svedalas bibliotek kl 10:00–13:00. Representanter från Skånes arkivförbund, Skånes hembygdsförbund, Föreningen Svedala–Barabygden, Åbjörn Andersonmuseet och Statarmuseet i Skåne visar upp material och berättar om sina verksamheter. På plats kan du också bekanta dig med bibliotekets lokalsamling med böcker om Svedala kommuns historia.

Rundvandring i kommunens arkiv kl 14

Vi håller även i en rundvandring i kommunens arkiv i kommunhuset under dagen. Rundvandringen börjar kl 14:00 i kommunhusets reception. Rundvandringen är gratis och likaså är Svedalas bibliotek och kommunarkiv gratis för alla att besöka och nyttja.

Svedala bibliotek
Storgatan 27, Svedala

Betalningsmetod

Kostnadsfritt

Arrangör

Svedala kommun, Svedala bibliotek, Skånes arkivförbund, Skånes hembygdsförbund, Föreningen Svedala- Barabygden, Åbjörn Andersonmuseet och Statarmuseet i Skåne

Kontaktperson

Niklas Almqvist, arkivarie
040–626 81 22
niklas.almqvist@svedala.se

Sidansvarig: Linda Holst