Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Tack för fina arbetsinsatser!

Publicerad 2023-03-10 kl 10:53
Uppdaterad 2023-03-10 kl 11:13

Avtackning på Maderiet på Bokskogens golfklubb.

Igår uppvaktades nyblivna pensionärer och medarbetare som har varit anställda 25 år i Svedala kommun. Det var en kväll fylld av glädje, intressanta samtal och tacksamhet för uppskattade arbetsinsatser för kommunens medborgare.

Kvällen på Maderiet i Bokskogen innehöll middag och underhållning av Primetime. Huvudnumret var dock när kommunledningen, politiker och kommunfullmäktiges ordförande Lars Nordberg uppvaktade sammanlagt 19 pensionärer och 15 medarbetare som har varit anställda 25 år i kommunen. Stort tack för fina arbetsinsatser!

Några röster från kvällen

Person med blont kort hår, i grå finblus sittandes vid ett festligt dukat bord, foto.

Pia Olsson

Pia Olsson är lärare på Aggarpsskolan och firar 25 år i kommunen.   
– Jag trivs bra för att jag har haft så utmanande och utvecklande uppgifter, dessutom fantastiska kollegor. Det är kul att åka till jobbet varje dag!

Person med ljust hår och glasögon. Bär en brun tröja med ett halsband. Står bredvid ett ståbord med en bukett tulpaner på, foto.

Kristin Adegran

Kristin Adegran har arbetat 32 år i Svedala kommun men är nu pensionär sedan i höstas. Under yrkestiden var hon adjunkt och har jobbat både på Spångholmsskolan, Komvux och Nils Fredriksson Utbildning (NFU). Det är flera saker Kristin uppskattar med kommunen som arbetsgivare.
– Jag har hållit i avancerade kurser och utbildningar på skolorna och fått utnyttja min kompetens. Men jag har även haft möjlighet att utvecklas själv. Lyhörda chefer och en organisation som tar vara på idéer och tankar betyder också mycket. Dessutom har Svedala kommun vunnit många priser inom skolområdet och det är ju ytterligare något att vara stolt över.

Två leende personer ståendes bredvid varandra, en i ljust hår med röd och blå kofta, en med rödlätt hår i svart och brun finblus, foto.

Ann Berg och Irja Haukinen Sjöstedt

Ann Berg har arbetat 15 år som specialistsjuksköterska inom äldrevård och hemsjukvård i Svedala kommun. Nu är hon pensionär men går in och arbetar timmar ibland.
– Det är en trevlig kommun att jobba i! Jag gillar småskaligheten, det känns tryggt. Här finns möjlighet att känna sig betydelsefull. Det bästa är alla möten med patienter i deras hem. Jag lär mig mycket genom att träffa olika personer, och jag får uppleva fantastiska möten varje dag. 

Irja Haukinen Sjöstedt arbetar också timmar trots att hon har gått i pension. Irja är distriktsköterska inom hemsjukvård, LSS och socialpsykiatri. Hon har arbetat i kommunen till och från sedan 1988.
– Jag tycker Svedala kommun är en bra arbetsgivare som har en väl fungerande vård och omsorg. Kommunen ligger i framkant med digitala lösningar som till exempel nyckelfria dörrar och system. Jag gillar också det småskaliga, man känner verksamheten, patienterna och kollegorna. Det jag uppskattar mest är patientkontakten – och jag vill göra skillnad varje dag.

Person med blont hår, grå kavaj och blombukett i famnen, foto.

Cecilia Persson

Cecilia Persson firar 25 år på Svedala kommun. Nu är hon lönespecialist på kommunledningskontoret men har arbetat 20 år inom vård och omsorg innan hon vidareutbildade sig.
– Jag trivs bra i kommunen, bor nära jobbet så det är tryggt och smidigt. Det är trevliga kollegor och jag gillar att ta hand om människor och ge en riktigt god service.

Sidansvarig: Linda Holst