Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Nya fina föreningslokaler i Klågerups gamla skola.

Publicerad 2023-06-05 kl 11:27

Klågerups gamla skola efter renovering med tillgänglighetsanpassad entré.

En omfattande renovering av den gamla skolbyggnaden ger föreningslivet i Klågerup mångfunktionella lokaler för aktiviteter, möten och arrangemang.

På fredagskvällen var det feststämning på Klågerups gamla skola i samband med nyinvigningen av Klågerups gamla skola. Den gamla byggnaden har nyligen genomgått en totalrenovering för att ge plats för byns föreningsliv. Markplan från Hybyvägen har fått en noggrann omdaning där allt är gjort med tidstypiska detaljer för byggnaden. Ventilationen har förbättrats och dränering har uppdaterats för att undvika den typ av fuktskador som drabbat huset tidigare. Ena halvan av markplan är en dedikerad föreningslokal med kök. Den andra halvan är en bokningsbar samlingssal för föreningar och privatpersoner. På källarplan kan föreningslivet nyttja de komplett nyrenoverade omklädningsrummen i anslutning till omkringliggande idrottsplats.

–  Denna nya föreningslokal är en symbol för vår gemenskap och vårt engagemang för Klågerup som samhälle, en symbol för barn och ungdomars rätt till meningsfull fritid. Lokalen representerar möjligheter och möten, en plats där människor kan komma samma och utveckla sina intressen och skapa minnen som kommer att bära oss framåt. Med denna nya föreningslokal stärker vi vår gemenskap och skapar möjligheter för människor i alla åldrar att delta och engagera sig i vårt samhälle. Det är en investering i vår framtid och en förstärkning av vår identitet som Klågerupsbor, säger Kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Delring.

Under fredagens invigning fick deltagarna njuta av musik från Kulturskolan och grillad korv från Lions Klågerup.