Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Häng med när Hela Sverige plockar skräp

Publicerad 2021-09-15 kl 13:15

Foto: Håll Sverige rent

På lördag den 18 september är det återigen dags för den nationella Håll Sverige Rent-dagen. Hela Sverige samlas, från norr till söder, gammal som ung och plockar allt skräp som syns. Var med du också! Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur.

Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen – och djuren. Och skräp föder skräp. Det är mycket större risk att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper på en redan skräpig plats.

Det är därför Håll Sverige rent-dagen arrangeras då vi tillsammans går ut och plockar allt skräp vi ser. Vill du vara med? Anmäl dig eller en hel grupp och bli en del av en rörelse som tröttnat på skräpet och ta saken i egna händer – bokstavligen! 

Anmäl dig/gruppen på webbplatsen Håll Sverige rent

Delta utan att anmäla sig

Det går så klart lika bra att delta utan att anmäla sig. Du, eller kanske en grupp, avgör själva var ni vill plocka skräp och hur länge ni vill göra det. Alla insatser räknas och är betydelsefulla för vår natur. 

Vi har ett gäng engagerade föreningar i kommunen som tillsammans kommer att gå ut på lördag och göra en insats. Genom vår parkenhet stöttar vi dem med material för att underlätta skräpplockningen.

Sidansvarig: Linda Holst