Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Nya åtgärder för att minska spridning av covid-19

Publicerad 2021-11-19 kl 11:49

Från och med den 22 november rekommenderar Folkhälsomyndigheten att regionerna erbjuder testning för covid-19 av alla som är 6 år och äldre som får symtom som kan vara covid-19. Detta gäller oavsett om man är vaccinerad eller ej. Samtidigt har myndigheten bett regeringen att besluta om vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare från den 1 december.

Nya rekommendationer om testning

På grund av den ökande smittspridningen i resten av Europa rekommenderar Folkhälsomyndigheten att alla med symptom på luftvägsinfektion testar sig för covid-19 från och med den 22 november. Detta gäller oavsett om du är vaccinerad eller ej, men om du har haft bekräftad covid-19 de senaste sex månaderna behöver du inte testa dig.

Beställ test för covid-19 via 1177.se

Vaccinationsbevis vid större evenemang

Den 17 november meddelande Folkhälsomyndigheten att de har bett regeringen införa vaccinationsbevis vid evenemang inomhus med fler än 100 deltagare. Regeringen har för avsikt att gå vidare med förslaget, som då börjar gälla från och med den 1 december. Detta gäller för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som till exempel sportevenemang, bio- och teaterföreställningar och konserter.

Den som arrangerar ett större evenemang kommer kunna välja mellan att införa vaccinationsbevis eller smittskyddsåtgärder. Om smittspridningen ökar ytterligare kan det bli nödvändigt att införa vissa smittskyddsåtgärder även på evenemang som infört vaccinationsbevis

Läs mer hos Folkhälsomyndigheten om de nya åtgärderna för att minska spridning av covid-19

Sidansvarig: Linda Holst