Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Varje droppe vatten räknas

Publicerad 2021-06-07 kl 14:03

Vatten är något i grunden självklart för oss i Sverige. Vi vrider på kranen i köket eller i badrummet och så kan vi diska eller tvätta. Men vatten betyder så mycket mer och kanske ska vi inte ta det för givet. Allt på jorden är beroende av vatten och nästan all produktion behöver vatten, vi många som vill ta del av denna viktiga reseurs.

Alla behöver tänka på att vi är vattenförbrukare och att vattnet ska användas på ett hållbart sätt. Att spara på vatten innebär att du med enkla medel och smarta val kan minska din vattenanvändning utan att ge avkall på bekvämligheterna. Det handlar om små förändringar i vardagen som gör att vi tillsammans kan spara många liter genom att göra smarta val.

Under några somrar på rad har många skånska kommuner haft vattenbrist och bevattningsförbud. Det har vi sluppit i Svedala kommun, säger Ingrid Edling, chef för VA-enheten i Svedala. Men för att det ska räcka till oss alla, måste vi helt enkelt börja använda vatten på ett mer hållbart sätt.

 

Vi har samlat tips och råd om hur du kan spara på vatten, här på vår hemsidan. Läs mer om hur du kan spara vatten

Sidansvarig: Linda Holst