Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Beslut om minoritetsåterremiss i ärende om fastighetsförsäljningar

Publicerad 2020-10-28 kl 21:20
Uppdaterad 2020-10-29 kl 08:30

En av punkterna på agendan vid onsdagens kommunfullmäktige i Svedala var uppdrag om försäljning av fastigheter och mark. Fullmäktige tog beslutet att återremittera ärendet genom en så kallad minoritetsåterremiss.

Beslutet togs efter att Socialdemokraterna med stöd av Älska Svedala, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och en politisk obunden ledamot begärt återremiss. Ärendet avgjordes genom en omröstning där 15 av de 45 ledamöterna röstade för återremiss. För att det ska bli en minoritetsåterremiss krävs det att en tredjedel av ledamöterna i fullmäktige röstar för det.  
 
Oppositionen har begärt att ärendet ska kompletteras med bland annat en redogörelse för konsekvenserna vid försäljning. Ärendet ska sedan behandlas på nytt i kommunstyrelsen och därefter fullmäktige. 

Protokollet från kommunfullmäktige 28 oktober beräknas vara klart den 2 november och publiceras därefter på kommunens digitala anslagstavla på svedala.se. 

Läs tidigare nyhet "Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta om försäljning av fastigheter"

Sidansvarig: Linda Holst