Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Julstämningen kommer till Svedala kommun

Publicerad 2020-11-25 kl 13:54
Uppdaterad 2020-11-26 kl 13:31

Igår reste vi julgranen på Stortorget i Svedala. Den sprider både ljus och julstämning kring sig lagom till första advent. Tätorterna Bara och Klågerup har också fått juldekorationer med belysning och stämningshöjande pynt.

Det är mycket folk som rör sig ute på våra gator och torg och när många kommer att fira julen hemma, skapar pyntet en fin julkänsla. Tidigare har det varit tradition i Svedala kommun att olika personer har fått äran att åka med upp till grantoppen för att sätta julstjärnan på plats. Men i år blev det ingen tillställning på grund av corona. 

- I år tänder vi julgranar till alla vardagshjältar i kommunen och alla som bidrar till att minska smittspridningen. Jag hoppas att alla som bor och verkar i Svedala kommun, kommer att få en fin advent, säger Linda Allansson Wester (m) kommunstyrelsens ordförande.

I Klågerup reste vi en gran som liknar den i Svedala och i centrum ser du en grantomte och en granbock med släde som vi tror att både barn och vuxna kommer att uppskatta. I Bara är det i år en metallgran, som tillsammans med en grantomte och en granbock med släde, ska skapa en fin julstämning. Bor du i Holmeja hittar du en grantomte i centrum.

I våra tre tätorter dekorerar vi med belysning som till exempel ljusklädda träd, cylindrar kring lyktstolpar, ljusbollar och ljusdroppar i träden. I Svedala tätort är det fler ljusdekorationer men inga granprydnader som grantomtar och granbockar.

Reflexer som juldekoration

Svedala kommun uppmuntrar fler att använda reflexer i vintermörkret i juletid, för reflexer behövs, både på landet och inne i stan Utmed våra cykelvägar har vi satt upp granar kring lyktstolpar och i dem har vi hängt reflexer som du gärna får plocka ner redan nu. Vi fyller på reflexerna, med ibland försvinner de fortare än vi hinner sätta i nya. Om reflexerna i granarna är slut, kom gärna förbi våra bibliotek eller till kommunhuset i Svedala där vi delar ut reflexer.

Julbocken i Bara

Sidansvarig: Linda Granath