Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Mottagare av priser och stipendier inom kultur och idrott 2019

Publicerad 2020-03-05 kl 14:09
Uppdaterad 2020-06-04 kl 11:34

Diplom för tidigare mottagare av priser och stipendier inom kultur och fritid. Foto: Svedala kommun

Kultur– och fritidsnämnden har utsett mottagarna av årets kulturpris, kulturstipendium, idrottspris samt ledare för barn och unga. Utmärkelserna delar vi ut i samband med kommunens officiella nationaldagsfirande, 6 juni 2020 på Stortorget i Svedala.

Här presenterar vi mottagarna av årets priser och stipendier inom kultur och fritid. Stort grattis till er alla! 

Kulturpris

Caroline Ellingsen i Svedala är mottagare av årets kulturpris. Caroline är sedan många år aktiv i teatergruppen Sveamatea och körmedlem i Svedala församling. Hon har medverkat i många olika teateruppsättning och är ledare för barngrupperna i Sveamatea. Caroline arbetar dessutom ideellt varje sommar som funktionär under SommarRock Svedala. 

Kulturstipendium

Albin Valastig i Svedala är mottagare av årets kulturstipendium. Albin har gått på Svedala kulturskola där han spelade både piano, trummor och slagverk. Han fortsatte sedan sina studier i slagverk på Malmö Latinskola och idag går han sitt andra år av sin musikerkandidat i klassiskt slagverk på musikhögskolan i Malmö. Albin satsar på att bli professionell orkesterslagverkare. Dessutom är Albin en av ledarna för Sommarensemblen som uppträder under sommarlovet på förskolor och äldreboenden i Svedala kommun. 

Idrottspris

Quincy Kliba 13 år från Bara är mottagare av årets idrottspris. Quincy tränar taekwondo i Örestad Baekdusan taekwondo-klubb. Under 2019 blev han dubbel nordisk mästare samt tog silver i SM. Quincy har tagit många medaljer under åren bland annat har han sedan tidigare tre sm-guld. Nu är han dessutom uttagen till EM i september.

Årets ledare för barn och unga

Ellen Lysgren 18 år i Svedala är mottagare av utmärkelsen årets ledare för barn och unga. Ellen har sedan hon var 12 år varit ledare inom olika grupper i Svedala GIF (Svedala Gymnastik- och Idrottsförening). Hennes första år i Svedala GIF var hon minihjälpledare inom hopprepsgymnastiken men har sedan avancerat till hjälpledare och huvudledare inom diverse grupper. Ellen fick förra året ta emot Solveig Nordqvists stipendium för sitt uppskattade arbete som barn- och ungdomsledare Svedala GIF.

Om priser och stipendier inom kultur och fritid

Vi delar varje år ut ett antal priser och stipendier inom idrott och kultur. Du kan själv söka eller nominera andra till dessa utmärkelser. Priserna och stipendierna är på 10 000 kr per kategori och vid flera pristagare i samma kategori delar vi prissumman. Utmärkelserna delar vi ut under festliga former på Sveriges nationaldag 6 juni 2020.

Mer information om priser och stipendier inom kultur och fritid

Sidansvarig: Linda Holst