Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommun har tydliga rutiner gällande hanteringen av Covid-19

Publicerad 2020-06-18 kl 11:35
Uppdaterad 2020-06-18 kl 16:48

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har de senaste veckorna gjort en nationell tillsyn på landets samtliga särskilda boende och LSS verksamheter. Tillsynen i Svedala visar att kommunen har tydliga rutiner gällande hanteringen av covid-19 och dess smittspridning.

Målet med IVO:s nationella tillsyn var att fånga upp svårigheter och utmaningar som verksamheterna står inför, samt exempel på lösningar och strategier som har varit goda för att minska risken för smittspridning. IVO:s inspektörer har fört samtal med första linjens chefer i drygt tusen olika verksamheter spridda över landet.

I Svedala kommun har IVO genomfört tillsyn av Toftaängen, Hemtjänsten Väst och LSS boendet Boken. Samtliga verksamheter visar på tydliga rutiner gällande hanteringen av covid-19 och dess smittspridning. Därmed har IVO valt att inte göra någon ytterligare granskning av verksamheterna då de visar på god kvalité.

IVO lyfter fram att samtliga granskade verksamheter har närvarande chefer och upprepad utbildning om basala hygienrutiner, vilka är faktorer som är viktiga för att minska smittspridning av covid-19.

- IVO:s analys av 1000-tals verksamheter visar att vi i Svedala kommun har utfört ett systematiskt och medvetet arbete för att minska smittspridning genom följsamhet av basala hygienrutiner samt ett tydligt och nära ledarskap, säger socialchef Leena Berlin Hallrup.

Sidansvarig: Linda Holst