Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Torgmusik för våra äldre

Publicerad 2020-04-29 kl 09:46
Uppdaterad 2020-04-29 kl 11:00

Foto: Sofia Byström/Scandinav bildbyrå

På torsdag 30 april kl 10:00 bjuder vi på sång och musik från kulturskolans lärarband, som består av bland andra Johan Lundgren, kommundirektör, Mats Olofsson, rektor kulturskolan och Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid. Bandet står på torget i Bara och spelar upp mot trygghetsboendet Juvelen för äldre som får uppleva musiken genom sina fönster och balkonger. För att även andra kommuninvånare ska kunna ta del av framträdandet sänder vi live på vår Facebooksida Svedala kommun.

- I dessa tider vill vi muntra upp och underhålla våra äldre som är i riskgrupp. Vi vill ge lite glädje och musik när alla evenemang ställs in eller skjuts på framtiden, säger Tomas Djurfeldt, områdeschef för Kultur och fritid i Svedala kommun.

Kulturskolans band består också av sju olika musiker på olika instrument. I början av veckan började planeringen för torgmusiken och på torsdag, istället för ett traditionellt valborgsfirande, vill de bjuda på ljuva toner för de som påverkas särskilt av coronaviruset.

- Vi har ju stängt våra äldreboende för besök samt stängt de gemensamma lokalerna i trygghetsboendena, och vill göra något lite extra för de som är mest isolerade nu.  Det känns fint att ändå, med säkert avstånd, kunna fira in våren med sång, säger kommundirektör Johan Lundgren.

Svedala kommun följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer om inga folksamlingar över 50 personer, och allmänheten uppmanas att inte samlas på torget. För att fler ska kunna ta del av musiken sänder vi uppträdandet på vår Facebooksida Svedala kommun och visar det digitalt på alla äldreboende och trygghetsboende i kommunen.

Sidansvarig: Linda Holst