Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Vi uppmärksammar Krisberedskapsveckan 6–12 maj 2019

Foto: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Denna vecka, 6–12 maj 2019, uppmärksammar vi Krisberedskapsveckan – den nationella kampanjveckan som ska få dig att reflektera över hur vi tillgodoser behovet av mat, vatten, värme och kommunikation. Det handlar om att vara redo om viktig service i samhället blir utslagen på grund av exempelvis extremt väder eller en it-attack. Under veckan träffar du bland annat Svedala civilförsvarsförening och Frivilliga resursgruppen Svedala (FRG) utanför livsmedelsaffärerna i Bara, Klågerup och Svedala, där de informerar om kris och beredskap.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?

Budskapet under kampanjveckan är "Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner?" och syftar till att väcka tankar om din egen beredskap och ansvar för att klara vardagen om viktiga samhällsfunktioner plötsligt inte fungerar som vanligt.

Under Krisberedskapsveckan ska vi öka kunskapen hos dig som invånare om den lokala riskbilden och hur vi alla kan förbereda oss för olika händelser då viktig kommunal verksamhet drabbas av störningar. Det här är kunskap som alla behöver ha för att kunna förbereda sig och bidra aktivt vid en händelse.

Initiativtagare till Krisberedskapsveckan är Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Webbplats MSB

Träffa Svedala civilförsvarsförening och Frivilliga resursgruppen Svedala (FRG)

Under Krisberedskapsveckan träffar du Svedala civilförsvarsförening och Frivilliga resursgruppen Svedala (FRG) utanför livsmedelsbutikerna i Bara, Klågerup och Svedala. Där informerar de om kris och hemberedskap och svarar på dina frågor om broschyren "Om krisen eller kriget kommer", som du fick i din brevlåda förra året.

Fredag 10 maj

  • ICA i Bara kl 15:00–19:00
  • Hemköp i Svedala kl 14:00–19:00
  • ICA i Svedala kl 14:00–19:00

Lördag 11 maj

  • ICA i Bara kl 10.00–14:00
  • Matöppet i Klågerup kl 10:00–14:00
  • Hemköp i Svedala kl 10:00–15:00
  • ICA i Svedala kl 10:00–15:00

Broschyren Om krisen eller kriget kommer

Förra året i samband med Krisberedskapsveckan skickade Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll. Utskicket gjorde de på uppdrag av regeringen som vill att vi alla ska vara bättre förberedda på att hantera allt från allvarliga olyckor och extremt väder till it-attacker och ytterst krig. Vi hoppas du har sparat broschyren "Om krisen eller kriget kommer" annars kan du få ett nytt ex av Civilförsvaret och FRG, när du träffar dem utanför ICA, Hemköp och Matöppet.

Broschyren finns även publicerad på webbplatsen dinsäkerhet.se på lättläst svenska, inläst på svenska och engelska samt översatt till 13 språk.

Webbplats dinsäkerhet.se

Om dinsäkerhet.se

Webbplatsen dinsäkerhet.se riktar sig till dig som privatpersoner med övergripande och generell information om beredskap för kris och krig.

Publicerad 2019-05-06 kl 13:23
Sidansvarig: Linda Holst