Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till nyhetslistan

Var med och påverka genom att svara på SCB:s medborgarundersökning

Foto: Pixabay.org

Nu är det dags för årets omgång av Statistiska centralbyråns, (SCB:s) medborgarundersökning. I dagarna får 153 800 invånare i 131 kommuner runt om i Sverige en enkät i brevlådan och därmed möjlighet att tycka till om verksamheterna i sin kommun och hur det är att bo och leva där.

I Svedala kommun skickar SCB ut ett brev brev med inloggningsuppgifter till 1200 personer mellan 16–22 augusti och pappersenkäter mellan 1–7 september. Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att svara på frågorna, då det hjälper oss att få reda på vad du tycker fungerar bra och mindre bra i kommunen.

Andra sätt att påverka

Idé Svedala

Ett smidigt sätt att lämna förslag till kommunens politiker är via Idé Svedala på kommunens webbplats. Förslaget läggs ut på svedala.se där vem som helst kan rösta för eller emot förslaget. Du kan också rösta på andras förslag. Förslag som får minst 30 röster kommer, efter att 90 dagar har gått, lämnas till berörd nämnd. Beslutet publiceras synligt på webbplatsen. Idé Svedala ersatte Medborgarförslagen i juni i år.

Information om Idé Svedala

Synpunkter och felanmälan

Har du synpunkter på kommunens verksamhet? Berätta det för oss! Vi tycker det är värdefullt att få ta del av dina tankar, idéer eller förslag och det ger oss en chans att bli bättre. Synpunkten eller felanmälan lämnar du enkelt via svedala.se, där du även kan läsa tidigare lämnade och besvarade synpunkter.

Information om Synpunkter och felanmälan

Publicerad 2017-08-15 kl 13:08
Sidansvarig: Johan Palmgren
Uppdaterad 2017-08-15 kl 13:39