Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Om webbplatsen

Foto: Ranelids

Kontakt

Juni 2016 lanserade vi en ny webbplats helt från grunden för att få en modern webbplats som fungerar lika bra i mobiltelefonen som på en dator och läsplattor.

Syftet med svedala.se är att webbplatsen ska marknadsföra kommunen och ge besökaren service på ett ändamålsenligt sätt med ett modernt och funktionellt gränssnitt. 

Sökmotor Elastic search

Vi lägger stor vikt vid sökfunktionen och det ska vara enkelt att hitta den information du söker. Mängden information som ska bearbetas och analyseras ökar konstant och kräver allt mer prestanda. Det ska vara hög träffsäkerhet i sökfunktionen. Därför har vi valt sökmotorn Elastic search som har kraften och prestandan vi behöver för att skapa en bra sökupplevelse för våra besökare. Vi lägger även stor vikt vid att webbplatsen ska vara tillgänglig för alla.

Hjälp att hitta

Det finns sökfält på alla webbsidor som hjälper dig att hitta på webbplatsen. Startsidan innehåller även fyra ingångar, Bo, Arbeta, Påverka och Uppleva. 

Ingång Bo

Under Bo hittar du information för dig som bor i kommunen och det. du kan behöva veta i vardagen, som barnomsorg, skola, vård, gator, vägar, vatten, avlopp, evenemang och fritidsaktiviteter. Vi berättar också om hur vi jobbar för att stötta näringslivet, för en hållbar miljö och för att bidra till ett växande Svedala. Det gäller inom Bygga, bo och miljö, Omsorg och hjälp, E-tjänster och blanketter, Trafik och resor samt Utbildning och barnomsorg. 

E-tjänster och blanketter

På vår webbplats för e-tjänster och blanketter kan du själv uträtta dina ärenden och få service dygnet runt, året om. Vi lanserar löpande nya e-tjänster. Vi arbetar med att ersätta allt fler blanketter i pdf-format med e-tjänster där du direkt kan skicka in uppgifterna till oss. Vissa e-tjänster kräver e-legitimation. För att göra det lättare för dig att hitta på webbplatsen har vi kategoriserat tjänsterna enligt våra verksamheter. Du kan även söka efter e-tjänster i sökfältet.

Ingång Arbeta

Under Arbeta berättar vi om hur vi jobbar för att stötta näringslivet, för en hållbar miljö och för att bidra till ett växande Svedala kommun. Hur vi arbetar med arbete och integration samt hur du kan hjälpa till. Här finns också information för dig som söker arbete hos oss samt är intresserad av våra upphandlingar och inköp.

Ingång Påverka

Under Påverka hittar du information om hur kommunen och politiken fungerar, hur ett beslut fattas samt om hur du kan påverka. Du hittar dessutom kommunens nyheter.

Ingång Uppleva

Under Uppleva kan du läsa om kommunens kultur- och fritidsaktiviteter samt få turisminformation. Här finns även en kalender över aktiviteter som äger rum i kommunen och ett formulär för att tipsa oss om dina aktiviteter.

Snabblänkar

Längst upp på svedala.se hittar du en rullgardinsmeny som innehåller snabblänkar till sidor som vi vet används och söks efter av många besökare.

Fler webbplatser

Längst upp på webbplatsen hittar du en länk till fler webbplatser inom kommunen som till exempel skolor, förstelärare bloggar, Kvutis – Kvalitet och utveckling inom utbildning och bibliotek.

Translate

Webbplatsen är tillgänglig för alla oavsett bakgrund. Translate längst upp på varje sida ger möjlighet via Google Translate att läsa på svedala.se på fler språk än svenska.

Tillgänglighet

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Besök vår sida Tillgänglighetsredogörelse för svedala.se. Den beskriver hur svedala.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Tillgänglighetsredogörelse för svedala.se

Kontakta oss

Hör gärna av dig med synpunkter och frågor till Kommunikationsenheten som ansvarar för webbplatsen svedala.se, genom att fylla i formulären under Synpunkter eller felanmälan.

Lämna synpunkter eller felanmäl

Publicerad 2016-10-17 kl 14:09
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2020-09-23 kl 13:46