Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Om webbplatsen

Foto: Ranelids

Juni 2016 lanserade Svedala kommun en ny webbplats helt från grunden för att få en modern webbplats som fungerar lika bra i mobiltelefonen som på en dator och läsplattor.

Syftet med www.svedala.se är att webbplatsen ska marknadsföra kommunen och ge besökaren service på ett ändamålsenligt sätt med ett modernt och funktionellt gränssnitt. 

Sökmotor Elastic search

Vi lägger stor vikt vid sökfunktionen och det ska vara enkelt att hitta den information du söker. Mängden information som ska bearbetas och analyseras ökar konstant och kräver allt mer prestanda. Det ska vara hög träffsäkerhet i sökfunktionen. Därför har vi valt sökmotorn Elastic search som har kraften och prestandan vi behöver för att skapa en bra sökupplevelse för våra besökare. Vi lägger även stor vikt vid att webbplatsen ska vara tillgänglig för alla.

Tillgänglighet

Information på svedala.se ska uppfylla aktuella tillgänglighetskrav vilket är att vara tillgänglig för alla oavsett bakgrund och eventuell funktionsnedsättning. Vi arbetar ständig med att förbättra innehållet enligt riktlinjer för tillgängligt webbinnehåll, Web Content Accessibilty Guidelines (WCAG 2.0). 

Hjälp att hitta

Mitt på startsidan och i en flik till höger på alla andra sidor finns sökfält som hjälper dig att hitta på webbplatsen. Startsidan innehåller även fyra ingångar, Bo, Arbeta, Påverka och Uppleva. 

Ingång Bo

Under Bo hittar du information för dig som bor i kommunen och det. du kan behöva veta i vardagen, som barnomsorg, skola, vård, gator, vägar, vatten, avlopp, evenemang och fritidsaktiviteter. Vi berättar också om hur vi jobbar för att stötta näringslivet, för en hållbar miljö och för att bidra till ett växande Svedala. Det gäller inom Bygga, bo och miljö, Omsorg och hjälp, E-tjänster och självservice, Trafik och resor samt Utbildning och barnomsorg. 

E-tjänster och självservice

I vår portal för e-tjänster och självservice kan du själv uträtta dina ärenden och få service dygnet runt, året om. Vi arbetar med att ersätta allt fler blanketter i PDF-format med e-tjänster där du direkt kan skicka in uppgifterna till oss. Vissa e-tjänster kräver e-legitimation. För att göra det lättare för dig att hitta i portalen har vi kategoriserat tjänsterna enligt våra verksamheter. Du kan även söka efter tjänster i sökfältet.

Ingång Arbeta

Under Arbeta berättar vi om hur vi jobbar för att stötta näringslivet, för en hållbar miljö och för att bidra till ett växande Svedala. Hur vi arbetar med arbete och integration samt hur du kan hjälpa till. Här finns också information för dig som söker arbete i Svedala kommun samt är intresserad av kommunens upphandling och inköp.

Ingång Påverka

Under Påverka hittar du information om hur kommunen och politiken fungerar, hur ett beslut fattas samt om hur du kan påverka. Du hittar dessutom kommunens nyheter.

Ingång Uppleva

Under Uppleva kan du läsa om kommunens kultur- och fritidsaktiviteter samt få turisminformation. Här finns även en kalender över aktiviteter som äger rum i Svedala kommun och ett formulär för att tipsa oss om dina aktiviteter.

Snabblänkar

Längst upp på svedala.se hittar du en rullgardinsmeny som innehåller snabblänkar till sidor som vi vet används och söks efter av många besökare.

Svedalas webbplatser

Längst upp på webbplatsen hittar du en rullgardinsmeny med externa webbplatser som till exempel förskolor, grundskolor och gymnasium i kommunen.

Translate

Webbplatsen är tillgänglig för alla oavsett bakgrund. Translate längst upp till höger på varje sida ger möjlighet via Google Translate att läsa på svedala.se på fler språk än svenska.

Kontakta oss

Hör gärna av dig med synpunkter och frågor till Kommunikationsenheten som ansvarar för webbplatsen svedala.se, genom att fylla i formuläret under Synpunkter och felanmälan.

Lämna din felanmälan eller synpunkt

Publicerad 2016-10-17 kl 14:09
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-03-22 kl 17:02