Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Klågerupskolan F-9

Kontakt

Pirjo Andersson
Expedition/Skolkoordinator
040-626 89 00
pirjo.andersson@svedala.se
Anders Stenström
Rektor
040-626 89 02
anders.stenstrom@svedala.se
Annika Bruhn
Biträdande rektor
040-626 89 01
annika.bruhn@svedala.se
Studie-och yrkesvägledare
040-626 89 31
helene.westerling@svedala.se

Välkomna till Klågerupskolan!
Vi strävar efter att ge alla elever möjlighet att lyckas utifrån sina förutsättningar. Målsättningen är att alla elever som lämnar Klågerupskolan gör det med en positiv känsla - både för det som varit och för de utmaningar som ligger framför dem. Vi är alltid mycket stolta över de fina ungdomar som lämnar skolan efter årskurs 9.

Om skolan

Klågerupskolan är en F-9 skola med ca 500 elever. Vårt huvudsakliga upptagningsområde är Klågerup tätort samt mindre samhällen runt omkring. Vi har hög andel legitimerade lärare och låg personalomsättning. Elever och lärare arbetar med modern teknik och undervisningen utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet - allt i syfte att ge eleverna så goda förutsättningar till inlärning som möjligt. På Klågerupskolan värdesätter vi goda relationer och eleverna har nära till sina lärare, sin rektor och annan personal.

Klågerups folkbibliotek finns i skolans lokaler och bidrar till att skolan är en naturlig mötesplats på orten.

Vår organisation

Anders Stenström är från och med läsåret 2021/2022 rektor för hela Klågerupskolans verksamhet. Annika Bruhn är biträdande rektor med ansvar för verksamheterna i förskoleklass, årskurs 1-5 samt fritids. På Klågerupskolans expedition arbetar, Pirjo, vår skolkoordinator. Elevhälsan består av rektor, biträdande rektor, specialpedagoger, speciallärare, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, logoped, studie- och yrkesvägledare samt skolvärd. Undervisningen i skolan och på fritids sköts av ca 55 lärare och fritidspersonal.

I närområdet

Naturen runt Klågerup erbjuder ett härligt böljande jordbrukslandskap, Bokskogen med underbara promenadstråk och sjön Yddingen att njuta vid. Orten har goda kommunikationsmöjligheter med buss till Malmö, Lund, Svedala och Trelleborg.

Publicerad 2016-05-02 kl 12:17
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2021-08-09 kl 10:02