Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Placering i annan kommun

Kontakt

Verksamhetsområde utbildning
Svedala kommun
040-626 80 00
utbo@svedala.se

Om ditt barn är folkbokfört i Svedala kommun och du vill ha fritidshemsplats i annan kommun söker du plats enligt den kommunens regler. Samtidigt skriver du en ansökan om interkommunal placering och skickar till Svedala kommun.

Sök plats i den önskade kommunen enligt den kommunens regler. Skriv samtidigt en ansökan om interkommunal placering och skicka den till Utbildning, Svedala kommun, 233 80 Svedala. 

Ansökan kan du skriva i ett vanligt Worddokument. Den ska innehålla vårdnadshavarnas och barnets personnummer, adress och övriga kontaktuppgifter samt information om den önskade platsen (enhetens kontaktuppgifter, startdatum). Uppge också anledningen till varför du önskar en plats utanför den egna hemkommunen.

Om din ansökan beviljas och du erhåller den önskade platsen kommer du att debiteras fritidshemsavgift av Svedala kommun i enlighet med kommunens barnomsorgstaxa.

Kom ihåg att skicka in en inkomstanmälan via webbportalen.

Webbportalen för förskola och fritidshem 

Publicerad 2016-05-11 kl 08:46
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2018-08-21 kl 11:37