Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

bra att veta om Marbäcks förskola

Här kan du läsa om lämning och hämtning, tider, barnets utrustning och annan information som rör vistelsen på Marbäcks förskola.

Lämning och hämtning av barnen

När du lämnar och hämtar ditt barn måste ni ta kontakt med berörd personal. Personalen på förskolan måste informeras om någon annan än vårdnadshavarna ska hämta barnet.

Ledighet och sjukdom

Om ditt barn är ledigt eller är sjuk registrerar du frånvaron i Tempus. Detta är för att vi ska kunna planera verksamheten optimalt för varje barngrupp och varje individuellt barn dagligen. Det är även viktigt för beställning av måltider under dagen.

Om ditt barn blir sjukt under dagen och inte orkar med verksamheten, kontaktar vi dig för tidigare hämtning. Det är viktigt att dina uppgifter stämmer i webbportalen för förskola, annan pedagogisk omsorg och fritidshem så att vi har aktuella telefonnummer.

Webbportal för förskola, annan pedagogisk omsorg och fritidshem

Vi följer Region Skånes smittskyddsrekommendationer "när ditt barn blir sjukt" gällande barns sjukdom och vi samarbetar med vårdcentralen. Allt för barnens bästa.

Broschyr "När ditt barn blir sjukt"

Kläder

Barnen ska ha med sig extra kläder samt regnkläder och stövlar. Vi går ut i alla väder varje dag. På vintern är det bra med kläder och stövlar som klarar av kyla/väta. Det är bra att tänka på att barnens kläder och skor är hanterbara för ert barns självständighetsträning, det vill säga att barnen lätt kan klara av att hinna på pottan/toaletten, kunna klä på och av sig själv. 

Skor med kardborreband, byxor med gummiband är bra för de yngre barnen samt bekvämt att ha under overaller och regnkläder.

Barnets personliga saker

Barn som sover tar med egen kudde samt att vårdnadshavaren tvättar/byter örngott kontinuerligt. Barnets nappar namnges av hygieniska skäl, du tar med vad barnet behöver för att vara trygg under sin sovstund. Vårdnadshavaren tar med blöjor.

Övrigt

Ditt barn är försäkrat vid olycksfall i förskolan samt på väg till och från förskolan – ordinarie väg mellan hem och förskola.

All personal inom förskoleverksamheten omfattas av skollagen, socialtjänstlagen och sekretesslagen. Det innebär att vi har anmälningsskyldighet vid misstanke om att barn far illa. 

Personalen har tystnadsplikt. All personal som arbetar i förskolan har lämnat intyg från polisens belastningsregister vid anställning eller vikariatet.

Vi försöker hålla er informerade på många olika sätt, muntligt, blogg, mejl och per telefon och sms.

Publicerad 2019-09-24 kl 11:27
Sidansvarig: Anna Wulff