Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Bredband

Foto: Marcus Lundstedt

Kontakt

Svedala kommun
040-626 80 00
kommunen@svedala.se
Öppettider
Måndagar kl 08:00-17:00
Tisdagar kl 08:00-17:00
Onsdagar kl 08:00-17:00
Torsdagar kl 08:00-17:00
Fredagar kl 08:00-15:00

Vår kommun är idag redan bredbandstät men precis som i övriga Sverige varierar täckningen av fiber beroende på var du bor. Svedala har som mål att fortsätta vara en attraktivt bredbandskommun för dig som bor här och för de som funderar på att flytta hit.

Hur gör jag som vill ha en fiberanslutning

Hör av dig till de aktörer som finns på marknaden och be om att få ett kostnadsförslag på en anslutning. I dagsläget finns ett flertal fiberföreningar och både små och stora aktörer på marknaden. 

Om bredbandsoperatörer

Öppet för alla operatörer

Historiskt har Skanova i samarbete med Telia genomfört satsningar på fiberutbyggnad till villor i Svedala med tätorter genom åren. Även IP-only som är en av Sveriges största aktörer runt fiber har gjort större satsningar inom olika områden. Svedala kommun tar alltid emot små som stora aktörer för diskussion om hur vi kan hjälpas åt att förtäta bredbandssatsningen.

Vad gör kommunen?

Vi investerar inte i fiberinstallationer och bredband för kommersiellt bruk, varken för privatpersoner eller näringsliv utan förlitar oss på den privata avreglerade marknaden att föra in mer fiber. Bredbandssamordnaren för dock ständiga och aktiva diskussioner med alla aktörer på marknaden för att locka dem att investera i våra tätorter och landsbygd. Alla kan hjälpa till med detta. Ju fler innevånare som hör av sig till operatörer och aktörer desto större chans att de är villiga att investera i just vår kommun.

Bredbandsstrategi

Vi har en bredbandsstrategi som har som mål att samverka med den privata marknaden för att göra kommunen till en attraktiv möjlighet för deras satsningar.

Bredbandsstrategi Svedala kommun

Publicerad 2016-04-07 kl 15:35
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2020-02-27 kl 09:07