Svedala kommun logotyp - liggande

Bredband och IT

Foto: Marcus Lundstedt

Kontakt

Niclas Söderlund
IT-chef
040-626 84 01
niclas.soderlund@svedala.se

Svedala kommun är en bredbandstät kommun. Telia och Skanova storsatsar på kommunen, vilket gör Svedala till en ännu attraktivare kommun för de som bor här och för de som funderar på att flytta hit.

Öppet för alla operatörer

Skanova som äger Sveriges största öppna nät samverkar med Svedala kommun och vidareutvecklar kommunens utbyggnad av fibernätet med visionen om den Digitala agendan – att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter. Att Skanovas nät är öppet innebär att operatörer kan hyra in sig, på lika villkor, och erbjuda bredbandstjänster till hushållen och företagen i kommunen.

Satsningar i flera områden

Skanova har i samarbete med Telia genomfört satsningar på fiberutbyggnad till villor i Svedala med tätorter. Arbetet pågår med ytterligare villor i kommunen med fokus på Svedala, Sjödiken, Holmeja och Klågerup. Svedala kommun ser mycket positivt på det stora intresset för att ansluta sig till fibernätet och öppnar även upp för fibersatsningar inom Svedalas industriområden. Områdena utanför tätorterna fångas upp genom satsningar på så kallade byalag.
 
År 2020 ska 95 procent av alla hushåll och företag ha tillgång till bredband med en hastighet på minst 100 Mbit/s. 

Intresseanmälan om bredbandsuppkoppling

Vi har en e-tjänst där du som medborgare kan skicka in en intresseanmälan om att få bredbandsuppkoppling. Informationen som skickas in blir tillgänglig för operatörerna.
 
Öppet nät - flera tjänsteleverantörers erbjudanden kan väljas
 
Det fibernät som byggs är ett öppet nät som innebär att varje kund kan välja mellan flera olika
tjänsteleverantörers erbjudanden för bredbandstelefoni, digital-TV och bredband.
 
Publicerad 2016-04-07 kl 15:35
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2017-12-11 kl 15:33