Svedala kommun logotyp - liggande

Vikarie i skolan

Foto: Johnér/Scandinav bildbyrå

Kontakt

Freja Billengren
HR-konsult
0709-47 80 10
freja.billengren@svedala.se

Du har som vikarie hos oss ett mycket viktigt uppdrag som möjliggör att vi ständigt kan behålla vår trygghet och kvalitet. Som vikarie arbetar du utifrån en viss planering men du får själv bestämma genomförandet tillsammans med eleverna.

Vi har en hög målsättning, vår vision är att alla ska lyckas. Vi har ett tydligt och gemensamt kvalitetsarbete med fokus på måluppfyllelse, elevernas lärande, resultat och inflytande. Vi arbetar tillsammans för en skola på vetenskaplig grund, beprövad erfarenhet och kollegialt lärande, där vi lär av varandra i en skola för alla.

Pedagogisk träff för vikarier

Detta är en möjlighet för dig som vill lära sig mer om skola, pedagogik och hur vi arbetar i vår kommun. Våra vikarier är viktiga för oss och därför bjuder vi in alla vikarier till en pedagogisk träff en gång per termin där vi utbildar i grundläggande pedagogik. Tillsammans har vi även en dialog för att tydliggöra vikariens uppdrag, vi kan alla vara med och skapa bättre förutsättningar till att göra ett bra jobb, för att alla ska lyckas.

Välj själv när du kan vikariera

Som vikarie arbetar du utifrån din egna tillgängliga tid. Du kommer att tillhöra vår vikariepool där våra skolor bokar in dig till verksamheten utifrån behov. Du anger själv när du kan arbeta och kan då bli inbokad. Bokningsbekräftelse får du per sms. En perfekt möjlighet för dig som är under utbildning eller önskar arbeta extra inom skolvärlden. 

Vem söker vi?

Vi söker dig som utbildar dig till lärare, förskollärare, lärarassistent eller fritidspedagog alternativt annan eftergymnasial utbildning. Du kan även vara pensionär eller vill arbeta extra inom skola för du har ett intresse för pedagogik. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom liknande verksamhet.

Som person är det viktigt att du tar egna initiativ och inte är rädd för att fråga. Det är viktigt att du har ett gott bemötande och kan skapa goda relationer med elever, vårdnadshavarna och dina kollegor. Du har förmågan att utgå ifrån varje elevs behov och förutsättningar i ditt arbete. Vidare ser vi att du är en god förebild och har enkelt för att samarbeta i mötet med nya människor.

Ansökan

Rekrytering till dessa tjänster sker löpande. Skicka din ansökan genom vår rekryteringsportal.

Ansök via jobbannonsen Lärarvikarie – Intresseanmälan till vikariepoolen

Varmt välkommen med din ansökan!

Tips!

Om du går vidare i rekryteringsprocessen för denna tjänst krävs det ett giltligt belastningsregister. Vilket du beställer från polisen. Polisen har omkring två veckors handläggningstid innan du får det i din brevlåda. 

Publicerad 2017-01-17 kl 14:40
Sidansvarig: Anna-Lena Lindåker
Uppdaterad 2017-11-02 kl 17:01