Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Sommarchef

Foto: AdobeStock

Kontakt

Elsa Nilsson
Fritidsassistent Svedala
0709-89 64 04
elsa.nilsson@svedala.se
Mårten Jönsson
Fritidsassistent Klågerup
0709–89 64 01
marten.jonsson@svedala.se
Vikarierande samordnare perioden maj 2021 - maj 2022

Bli din egen chef – ta chansen och ansök till Sommarchefen 2020! Vi erbjuder dig mellan 15 och 19 år som är folkbokförd i Svedala kommun möjlighet att starta eget i sommar. Som Sommarchef får du under vecka 25 utbildning med allt från marknadsföring och idéutveckling till ekonomi och kontakter med andra Sommarchefer.

Efter utbildningen får du ett startbidrag och möjlighet att under tre veckor, vecka 26–28, utveckla ditt eget företag med stöttning av utbildade handledare.

Ansökan Sommarchef 2020

Sista ansökningsdag är 15 maj 2020.

Om att vara Sommarchef

Att vara Sommarchef innebär att du får lära dig grundläggande saker i företagande som marknadsföring, idéutveckling, bokföring, skatteregler och kundrelation.

Du får ett startbidrag och får testa på att starta ett företag under tre veckor. Under programmet coachar och stöttar kunnig personal dig. Handledarna finns också här och stöttar dig.

Introduktionsveckan, vecka 25, för Sommarchef arrangerar vi i Svedala. Under första veckan bjuder vi på fika och lunch.

Krav för att att medverka i Sommarchefen

Att medverka i Sommarchefen kräver att du är aktivt deltagande under alla fyra veckor. Det innebär även att du uppfyller ålderskraven. Du förstår att detta är en typ av feriearbete där du skapar din egen lön och dina egna arbetsuppgifter. Fördelen är att till skillnad från feriearbete finns det ingen övre gräns för dina möjligheter.

Det är jättebra om du har en eller flera idéer innan Sommarchef börjar men det är inget krav. Börja fundera på vad du skulle kunna göra redan nu – det är du själv som skapar din idé!

Om skatteregler för entreprenörer under sommarlovet på Skatteverkets webbplats

Publicerad 2019-03-14 kl 10:37
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2020-04-16 kl 10:59