Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Förskolechef Kristina Elvingsson

Kristina Elvingsson. Foto: Svedala kommun

Kristina Elvingsson arbetar som förskolechef på Örtagården och Tegelbrukets förskola. Kristina gick Svedalas trainee-program i sin tjänst som förskollärare och har sedan 2015 rollen som förskolechef och uppdrag i förskolans ledningsgrupp.

Jag utbildade mig till förskollärare med inriktning ”samverkan skola-förskola” och efter examen fick jag min första tjänst som förskollärare i Svedala. Efter att jag jobbat några år i kommunen blev jag utvald att gå trainee-programmet, ett ledarskapsprogram för framtida chefer. Denna utbildning har jag haft stor nytta av i min nuvarande roll som förskolechef.

Den stora anledningen till att jag trivs i Svedala är de goda möjligheterna till utveckling som finns i kommunen men även de engagerade och professionella medarbetare jag har och har haft förmånen att arbeta med.

Det bästa med att arbeta i Svedala är kommunens höga ambition och engagemang för att skapa väl fungerande förskolor. Vi har en strävan efter att hitta en balans mellan lärande och omsorg, skapa utmanande lärande miljöer och erbjuda god kvalitet för våra familjer. För tillfället är vi exempelvis med i två forskningsprogram med fokus på förskolan och barns lärande i samarbete med Linne Universitetet och Malmö Högskola. För mig är det tydligt att kommunen har en långsiktig planering i utvecklandet av förskolans verksamhet i Svedala kommun.

Utveckling

En källa till inspiration och utveckling i min roll som förskolechef är de flertal lärarstudenter vi tar emot varje termin. Förutom ett möte mellan teori och praktik för handledarna har de möjlighet att gå en handledarutbildning som ger högskolepoäng.

En av de stora utmaningarna för mig som chef är den brist på förskollärare som råder i hela regionen. Därför är det viktigt för Svedala kommun att vi konkurrerar inte bara med lön, utan även möjligheter till utveckling och fortbildning. En personlig utmaning jag har är rektorsutbildningen, där jag nu gått klart drygt halva tiden. En mycket intressant och stimulerande utbildning där mina praktiska erfarenheter möter modern forskning. 

Publicerad 2017-04-16 kl 22:38
Sidansvarig: Per Furenbäck
Uppdaterad 2018-09-04 kl 15:02