Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Rektor till Roslättsskolan

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Vi söker nu en rektor som vill driva skolutvecklingen framåt baserat på vetenskaplig grund och kollegialt lärande. Din arbetsdag är våra elevers morgondag.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Svedala kommun har en hög målsättning, vår vision är att alla ska lyckas. Vill du stärka måluppfyllelsen med fokus på elevernas lärande, resultat och inflytande? Nu finns möjligheten. Vi rekryterar en rektor till Roslättsskolan.

Roslättsskolan är idag en F-4 skola med cirka 250 elever och ungefär 30 medarbetare. Till hösten 2018 går Svedala tätorts grundskolor in i en ny organisation och då blir Roslättsskolan en F-3 skola med cirka 200 elever. Skolan kännetecknas av engagerade pedagoger som tar stort ansvar för undervisningens höga kvalitet.

Som rektor på Roslättsskolan är det ditt uppdrag att leda och samordna det pedagogiska arbetet tillsammans med dina medarbetare. Du leder utvecklings- och förändringsprocesser för att stärka måluppfyllelsen med elevernas lärande, resultat och inflytande i fokus.

Du arbetar för en lärande organisation där goda relationer och trygghet utgör grunden för att uppnå höga kunskapsresultat. Vetenskaplig grund, forskningsbaserat arbetssätt, evidens och beprövad erfarenhet är viktiga begrepp för Svedala kommuns grundskolor.
Vidare är du är ansvarig för skolan arbetsmiljö, samverkan, budget, måluppfyllelse och kvalitet.

I uppdraget finns stora möjligheter att forma skolans framtida utveckling och sätta dina avtryck på verksamheten.

Till din hjälp har du ett stort organisatorisk stöd som kvalitetsutvecklare, HR-specialist, ekonom och rektorskollegor. Som stöd har även en skolkoordinator som driver och ansvarar för de administrativa processerna.

I ditt rektorsuppdrag ingår det även att samordna och driva övergripande projekt och nätverk för grundskoleområdet inom kommunen. Som rektor ingår du i förvaltningens skolledningsgrupp som ansvarar för att alla elever ska lyckas i Svedala kommun.

Läs mer om vårt arbete för att alla ska lyckas på www.kvutis.se

Kvalifikationer

Vi söker dig som idag är verksam som skolledare, såsom rektor alternativt biträdande rektor. Du har en pedagogisk bakgrund och ett stort intresse för att leda och utveckla en skola i framkant. Rektorsprogram och erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation är en fördel för tjänsten.

Som person är du en tydlig ledare med stort driv och engagemang inför uppdraget. Att ta beslut i dialog med medarbetare, elever och vårdnadshavare är viktigt för dig i din roll som rektor.

För uppdraget är det viktigt att du:

- är en god lyssnare och kommunikatör med tydlighet i tal och skrift.
- kan identifiera mål, genomföra aktiviteter och arbeta fokuserat för att uppnå önskat resultat.
-planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.
-är självgående.

Du är en ambassadör för en attraktiv skola där alla ska lyckas. Komplettera din ansökan med ett utförligt CV.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2018-01-25

Kontaktpersoner

Lise-lott Nilsson, grundskolechef, 040-626 83 58
LiseLott.Nilsson@svedala.se
Nina Thorén, HR-specialist, 040-626 81 85
Nina.Thoren@svedala.se
Camilla Norden, Lärarförbundet, 0709-896466
Bertil Rantoft, LR, 0705-95770

Sök tjänst