Svedala kommun logotyp - liggande

Din väg till arbete

Kontakt

Öppen mottagning Arbete och integration
Tisdag, torsdag kl 10-12
Adress: Stationsplan 1, Svedala
Annika Lundqvist
Arbetsmarknadssamordnare
040-626 82 24
annika.lundqvist@svedala.se
Ferenc Bäckström
Arbetsmarknadssamordnare
040-626 82 44
ferenc.backstrom@svedala.se

För att du ska bli självständig och fullt inkluderad i samhället behöver du ha en egen försörjning. Verksamheten Arbete och integration är ditt stöd i kortaste vägen till arbete. En stor del i vårt uppdrag är matchningen – att utifrån dina förutsättningar hitta rätt yrke och arbetsgivare till dig. När du kommer till Arbete och integration matchas du omgående mot arbete. Att du själv tar ansvar för din väg till självförsörjning är nyckeln till framgång.

Din handlingsplan

Vi rustar dig för arbetsmarknaden genom att kartlägga dina resurser och möjliga vägar framåt i arbetslivet. Tillsammans med dig gör vi också en gemensam handlingsplan som blir ett redskap för att du ska kunna nå ditt mål. Hur din handlingsplan ska se ut beror på ditt nuläge. Om du behöver hjälp med att hitta dina resurser och vad du vill jobba med deltar du i en serie workshops och seminarier som arbetsmarknadssamordnarna håller i. Här får du exempelvis stöd i att skriva ett personligt brev och cv, att lära dig att hitta de dolda jobben och att utveckla och använda dig av ditt nätverk i ditt jobbsökande.

Matchning

För att kunna matcha dina egenskaper, kompetenser och kvaliteter mot rätt arbetsgivare och yrke hjälper vi dig att utveckla din förmåga att tolka en platsannons och att kartlägga vad en arbetsgivare vill ha av dig som arbetstagare. Vi jobbar aktivt med arbetsgivarkontakter för att matchning ska bli så bra som möjligt. Målet är att arbetsgivarna ska få hjälp med sin kompetensförsörjning, samtidigt som du får jobb.

Publicerad 2017-03-16 kl 11:11
Sidansvarig: Rebecka Kjellsson
Uppdaterad 2017-03-20 kl 15:03