Svedala Kommun 40 år Svedala kommun logotyp - liggande
Tillbaka till lediga jobb

Kurator till Resursenheten

Svedala kommun växer och rustar nu för framtiden. Hos oss arbetar du i en expansiv kommun som värdesätter ett gott bemötande, öppenhet, engagemang och mod. Tillsammans bygger vi en attraktiv kommun och vi har många spännande utmaningar framöver.

Arbetsplats och arbetsuppgifter

Kuratorerna i Resursenheten söker en ny kollega.

Vi rekryterar nu en kurator med placering i Bara. Baraskolan har cirka 300 elever F-klass till årskurs 3 och Spångholmsskolan har cirka 350 elever i årskurs 4-9. I kuratorsuppdraget ingår också ett konsultativt stöd för förskolorna i Bara.

Som kurator är du att anställd inom Resursenheten där du samarbetar med övriga inom elevhälsan, skolsköterskor, kuratorer, psykologer och vårt tal- och språkteam.
Arbetsgruppen är utvecklingsinriktad, flexibel och kreativ och du kommer att erbjudas regelbunden handledning.

Du har din bas i Bara där du är en viktig del i skolans pedagogiska uppdrag och ditt fokus ligger på det förebyggande och främjande elevhälsoarbetet. Ett utvecklingsarbete pågår kring Ungas hälsa, där är du en viktig pusselbit.

Svedala erbjuder ABC-föräldraträffar vilket kommer att ingå i ditt uppdrag. Svedala arbetar för att skolan ska vara tillgänglig för alla, vilket är vägledande också i ditt arbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom och har flera års erfarenhet av socialt arbete inom socialtjänst eller liknande. Erfarenhet av socialt arbete i skolan är en fördel.

Vi vill att du tar en aktiv roll i elevhälsans arbete på skolorna. För att trivas hos oss är du lösningsfokuserad, initiativrik och har god samarbetsförmåga.

Körkort och tillgång till bil är en förutsättning. Vi tillämpar löpande urval så skicka gärna i din ansökan snarast.

Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetstid/varaktighet

Tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas.

Sista ansökningsdag

2017-09-19

Kontaktpersoner

Karin Sörensson, enhetschef, 040-6268153
Fackliga kontakter nås via kundservice, 040-626 82 64

Sök tjänst