Skriv ut sidanSkicka till facebook
En scoutdröm går i uppfyllelse!

2010-04-14 Hyby scoutkår firar 30 år genom att resa
till Island den 31 juli. För över två år sedan började Hyby scoutkår att planera för resan till Island. Över 60 % av dom aktiva scouterna åker med.

En scoutdröm går i uppfyllelse: Hyby scoutkår firar 30 år genom att resa till Island. För över två år sedan började Hyby scoutkår att planera för resan till Island. ”Tänk att över 60 % av våra aktiva scouter ska åka med”, säger Eva Svanström, ledare och kårordförande i Hyby scoutkår.

Den 31 juli i år åker Hyby scoutkår på sin veckolånga jubileumsresa. Kåren fyller 30 år och firar detta genom att anordna en resa till Hveragerdi, Island.
- Vi har ingen avbytarbänk i scouterna. Därför var det viktigt för oss att alla kårens medlemmar – stora som små – får möjlighet att åka med, berättar Eva. De yngsta får ta med sig en trygg vuxen, det kan vara bra om hemlängtan kommer på kvällen. Är barnen över tio år kan de åka själv med sina ledare. Totalt är vi 77 personer som ska åka: scouter, föräldrar och ledare.


Under veckan i Hveragerdi kommer scouterna och deras familjer dels att se Islands fantastiska natur och dels att träffa isländska scouter. Veckan kommer att avslutas med en vandring till Úlfljótsvatni,
där flickscouterna anordnar ett läger till minne av 100 årsdagen av grundandet av flickscouting.

En del av scouterna som är med på lägret har som mål att åka på den stora internationella jamboreen som hålls i Sverige 2011. Det är häftigt om kontakter kan knytas inför framtida läger!

Scouting bygger på den värdegrund som finns i scoutmetoden.
- Scoutmetoden genomsyrar allt vi gör oavsett om vi är i lilla Klågerup eller på internationell resa, säger Eva. Vi kommer till exempel att
arbeta i patruller, små grupper, under resan. Patrullerna kommer att bestå av en blandning av barn, ungdomar, föräldrar och ledare. I patrullerna lär sig scouterna att samarbeta, leda andra och visa
hänsyn. Man lär sig respektera sig själv och andra.
 
Friluftslivet och samhällsengagemang är två andra delar i scoutmetoden som finns med under resan. Genom att vara ute lär sig scouterna hur viktigt det är att ta hand om naturen och ta ansvar för miljön.

En utlandsresa är dyr, även om allt är till självkostnadspris. Scouterna har på många sätt arbetat aktivt för att få ner kostnaderna. Eva berättar vidare:
- Scouterna har deltagit på Svedalas julmarknad, ordnat disco, krattat löv och pantat burkar. Vi ledare har sökt bidrag och fonder och vi har även ett par företag som sponsrat oss. Barnen, deras familjer och ledarna har varit fantastiska i sitt engagemang.

Scouting gör unga redo för livet genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap. Denna resa inrymmer allt detta! Ett fantastiskt äventyr väntar!

hyby.scoutkar.nu

Hyby scoutkår är medlem i Svenska scoutförbundet. Kåren har funnits sedan 1980 och har cirka 95 medlemmar från åldern 7 år och uppåt. Kåren finns i Klågerup, Svedala kommun i Skåne. Klågerup har knappt 2 000 invånare.

De fonder som stöttat oss är Mogen Bachs minnesfond, Prins Carl Gustavs stiftelse, Stiftelsen Lars Hiertas minne samt Stiftelsen Clara
Lachmanns fond för befrämjandet av den skandinaviska samkänslan.

Självservice, e-tjänster

Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Prova på att gå i gymnasiet – Välkommen till NFU!
Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen