Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Flyktingsituationen - hur kan du hjälpa till?

2015-10-06 Med anledning av den pågående flyktingsituationen i världen får vi mejl, samtal och frågor om hur du som bor i kommunen kan hjälpa till. Det finns olika sätt, bland annat kan du vara jourhem, familjehem eller till exempel hjälpa till med läxläsning.


Läs mer

Missfärgat vatten på Tegelbruksområdet

2015-10-05 Vattnet på Tegelbruksområdet kan upplevas missfärgat. Det är dock ofarligt och vattnet går att dricka. Orsaken är en tillfällig större vattengenomströmning och att vattenriktningar kan ändras i samband med utbyggnadsarbeten på Åkerbruket. Arbetet kommer även att pågå under tisdag, onsdag och torsdag natt. Vattnet blir klart efter en stunds spolning och kommunen kommer också att spola extra i huvudledningsnätet.


Vi söker jourhem till ankommande flyktingungdomar och barn

2015-10-02 Svedala kommun söker dig eller er som under en kort period och med kort varsel kan hjälpa till med att vara jourhem till ankommande flyktingungdomar. Ungdomarna behöver tas om hand när de ankommer till Malmö Airport tills de anvisas till annan kommun. Det handlar oftast om 6-15 dagar.


Läs mer

Invigningsdagar i Bara

2015-10-05 Det blev festliga invigningsdagar av Baras nya bibliotek och Värbytorget med konstverket "Juvelen i Bara". Här har vi samlat några trevliga bilder från invigningsdagarna 1, 2 och 3 oktober. Håll till godo! Bilder från invigningen.


Välkommen till SvedalaMässan 9-10 oktober!

2014-10-05 Träffa kommunens spännande företag under SvedalaMässan den 9-10 oktober. För tredje året i rad anordnar Nätverk Svedala SvedalaMässan. Även i år äger mässan rum i Svedala sporthall. Dessutom bjuds vi på intressanta föreläsningar inom många olika områden.


Läs mer

Vill du göra en personlig insats för en flykting?

2015-09-22 Just nu bor ett fyrtiotal flyktingar på Yddinge Strand. Det är mycket värdefullt för både barnen, ungdomarna och de vuxna med aktiviteter av olika slag. Kanske har du kontakter med en förening eller har möjlighet att själv göra en insats med läxläsning, högläsning, motionsaktivitet eller annat? Kontakta Yddinge Strands platschef Valle Nesic på 0707-143765.


Läs mer

Skåneveckan för psykisk hälsa 5-11 oktober

2015-09-30 Psykiatriveckan – Den angår oss alla! Skåneveckan för psykisk hälsa arrangeras för sjätte året i rad. I år står Trelleborg som värd med världsdagen för psykisk hälsa på lördagen som veckans höjdpunkt. En hel del aktiviteter finns i Skåne och så klart även i Svedala. Här hittar du programpunkter för kommunerna Svedala, Trelleborg och Vellinge. Det är fritt inträde till aktiviteterna.


Läs mer

Anhörigveckan uppmärksammas med paneldebatt och föreläsningar

2015-09-30 Lyft anhörigfrågorna tillsammans med oss. Anhörigas livssituation uppmärksammas särskilt under Nationella Anhörigdagen och Anhörigveckan som äger rum den veckan då den 6 oktober infaller. I år kommer tre arrangemang att genomföras i Svedala kommun den 6 och 7 oktober.


Läs mer

Prenumerera på kallelser och protokoll

2015-09-28 Nu kan du prenumerera på de politiska mötenas kallelser
och protokoll. Prenumerationen innebär att du får ett meddelande per mejl om när en kallelse eller ett protokoll har publicerats på svedala.se. Med denna nyhet förenklar vi för dig att ta del av vad politikerna ska diskutera och besluta under mötena. I protokollen kan du se vad som beslutats. Här väljer du vilka kallelser och protokoll du vill prenumerera på.


Oktobernumret av SvedalaNytt

2015-09-23 På torsdag 24 september får du ett färskt nummer av SvedalaNytt i din brevlåda. I detta nummer presenterar vi bland annat flera trevliga evenemang som äger rum i oktober månad. Det är invigning av nya biblioteket i Bara, Kulturnatt Svedala, Seniordagarna, Anhörigveckan och Psykiatriveckan samt Svedalamässan. Du kan redan nu läsa SvedalaNytt här på webben.


Klågerupskolans Idrottsförening gör film

2015-09-22 Den prisbelönta Klågerupskolans Idrottsförening (KSIF) har fått ett fint uppdrag av Svenska Skolidrottsförbundet. KSIF ska marknadsföra både sin egen och Svenska Skolidrottsförbundets verksamhet. Det här gör KSIF genom en Youtubekanal där regelbundna filmklipp kommer att visas.


Läs mer

Så här välkomnar vi nyanlända barn och ungdomar till förskola och skola

2015-09-22 Välkomsten i Svedala kommun är den första kontakten med förskola och skola för alla nyanlända barn och ungdomar.


Läs mer

Familjehem för ensamkommande barn sökes!

2015-09-08 Just nu i världen finns det fler människor på flykt än det varit sedan andra världskriget. Hur påverkar nu detta Svedala kommun? Kommunen har sedan 2011 tagit emot ensamkommande flyktingbarn som kommit till Sverige för att söka asyl. Många av ungdomarna som har kommit har getts möjlighet till att bo i kollektivt boende i Svedala. De har integrerats i kommunens skolor och föreningar och har kommit att trivas bra i samhället.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor