Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Påminnelse: Öppet hus på kommunens förskolor

2015-02-27 Du som önskar förskoleplats till ditt barn hösten 2015, passa på att besöka öppet hus hos kommunens förskolor 2-5 mars. Läs mer om vilka datum och tider som gäller för respektive förskola. Du kan också boka in besök hos våra familjedaghem.


Hasse Andersson och Dan Hylander klara för SommarRock Svedala 2015

2015-02-27 Det är klart att Dan Hylander och schlageraktuella Hasse Andersson gästar årets SommarRock Svedala. Sedan tidigare är Mustasch, Ola Salo, Hardcore Superstar, Corroded och Joddla med Siv klara till festivalen. SommarRock Svedala 2015 arrangeras av musikföreningen S.M.U.R.F den 9-11 juli 2015 vid Friluftsbadet i Svedala. www.SommarRock.nu


Projektstart för ny 4-9-skola i Svedala tätort

2015-02-25 Svedala är en stadigt växande kommun som vill kunna möjliggöra ytterligare tillväxt. Det blir tydligt när nu Svedala tätort växer söderut och en ny grundskola för årskurs 4-9 byggs söder om Aggarpsvallen.


Läs mer

Inspirationskväll för företagare

2015-02-24 Onsdag 25 mars kl 18-21:30 är det dags för Inspirationskväll i Naverlönnsskolans aula. Invigningstalare är i år landshövding Margareta Pålsson. Det blir inspirerande föredrag av Manuel Knight, en av Europas mest efterfrågade talare inom området prestation och motivation. Företagarna Svedala delar ut priset till Årets Företagare.


Läs mer

Toppbetyg för Svedala kommun - 98% rekommenderar oss!

2015-02-23 Svedala kommun får toppbetyg i Svenskt Kvalitetsindex mätning av hur nöjda medborgare är med den kommunala servicen och om de kan tänka sig att rekommendera någon annan att flytta till kommunen där de bor.


Läs mer

Musikföreningen S.M.U.R.F. presenterar stolt Hardcore Superstar, Corroded och Joddla med Siv till SommarRock Svedala 2015!

2015-02-20 Det är nu klart att Hardcore Superstar, Corroded och Joddla med Siv kommer att gästa årets SommarRock Svedala. Sedan tidigare är Mustasch och Ola Salo klara till festivalen som äger rum 9-11 juli i Svedala.

www.SommarRock.nu


Nytt nummer av SvedalaNytt!

2015-02-18 Torsdag 19 februari får du marsnumret av SvedalaNytt i din brevlåda. I detta nummer kan du bland annat läsa om Svedalaskolornas samarbete med Malmö högskola, information för dig med barn som börjar förskolan till hösten och aktiviteter inom äldreomsorgen samt LSS och Socialpsykiatrin. Du kan redan nu läsa SvedalaNytt här på webben.


Skadegörelse i Svedala sporthall

2015-02-17 Idag tisdag, 17 februari, upptäcktes på morgonen en mindre skadegörelse i Svedala sporthall av städpersonal från Svedala kommun. Ett teknikskåp i ena delen av idrottshallen har brutits upp, men inget verkar vara stulet eller skadat inuti skåpet. Händelsen är polisanmäld. Aktiviteterna i Svedala sporthall fortgår enligt planerna.


Socionom erbjuder rådgivande och stödjande samtal till föräldrar

2015-02-17 Att vara förälder är oftast en källa till värme och kärlek men kan också vara svårt och krävande. Ibland kan man behöva stöd och inspiration från andra håll. Socionom på Navet i Svedala erbjuder tidiga, förebyggande insatser där barn och unga är i centrum.


Läs mer

Trender i antikvärlden

2015-02-17 Joakim Bengtsson, känd expert i SVT:s Antikrundan, kåserar om nytt och gammalt i antikvärlden på Klågerups bibliotek den 5 mars kl 19. Biljetter finns att köpa på biblioteken från den 11 februari. Biljettpris 50 kr.


Öppet hus på kommunens förskolor

2015-02-16 Till alla familjer som önskar förskoleplats hösten 2015! Är du nyfiken på att besöka våra förskolor och familjedaghem så har vi öppet hus den 2-5 mars. Läs mer om vilken datum och tid för respektive förskola.


Läs mer

Nytt bostadsområde i Svedala

2015-02-12 Uppdaterat 2015-02-16 Snart startar utbyggnaden av bostadsområdet Åkerbruket, etapp 1, som är en fortsättning av Svedalas utbyggnad söderut för att skapa ny bebyggelse vid kollektiva knutpunkter. Området ska byggas ut i två etapper och är planerat för totalt cirka 240 nya bostäder fördelat på villor, styckehus, radhus, kedjehus och flerbostadshus samt förskola.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp till Framtidscentrum
Knapp för att komma till e-tjänsten Infomentor
Sök eller bygg bostad i kommunen
Anläggningsprojekt i Svedala kommun