Prenumerera på nyheterna från Svedala.se
Gångfart gäller på Storgatan i Svedala

2015-04-16 Från flera håll har vi fått höra att det ofta körs bil och moped alldeles för fort på Storgatan. Vägen är ett gångfartsområde och då säger lagen följande:


Läs mer

Boka en plats på SvedalaMässan

2015-04-15 Nätverk Svedala arrangerar för fjärde året i rad SvedalaMässan 9-10 oktober i Svedala sporthall. Mässan visar upp allt som Svedala kommun har att erbjuda i form av handel, tjänsteföretag, industri, föreningsliv med mera. Nu är anmälan öppen för utställare, föreläsare och andra som vill bidra till SvedalaMässans program! Det finns plats till drygt 60 utställare.


Läs mer

NFU-elever får stipendium för symposium med nobelpristagare

2015-04-14 Petronella Sundberg och Elna Henriksson som går naturvetenskapliga programmet på gymnasieskolan NFU i Svedala har tilldelats stipendium för Frontiers Symposium Frontiers of Molecular Sciences på Chalmers tekniska högskola, den 7-8 maj 2015.


Läs mer

Årets miljöpris 2015

2015-04-13 Svedala kommuns miljöpris 2015 tilldelas Bengt Christensson i Klågerup. Miljöpriset består av en check på 10 000 kr och ett diplom som delas ut på nationaldagen den 6 juni i Svedala.


Läs mer

Knattekultur 18 april

2015-04-13 Välkommen till Knattekultur den 18 april kl 14 på G:a Brandstationen i Svedala. Gruppen MediDuo skapar en musikalisk lek med rörelse och instrument där jazz och barnvisa möts. Ålder: 1-3 år.
Mer information


Avgifter för sommarsimskolan

2015-04-02 Deltagaravgiften för sommarsimskolan är just nu under politisk behandling. Det finns ett förslag att höja avgiften till 200 kr från dagens 100 kr. Syskonrabatten föreslås behållas. Dessutom föreslås avgiften för barn som varken bor eller går i skolan i kommunen att höjas till 400 kr. Beslut beräknas fattas av kommunfullmäktige den 15 april.


Läs mer

Nytt nummer av SvedalaNytt!

2015-03-31 På onsdag, 1 april, får du ett nytt nummer av SvedalaNytt i din brevlåda. I detta nummer kan du bland annat läsa om kommunens fibersatsning, att vara en stolt förälder, kommunens ekonomi samt gatubelysningen. Vill du läsa april-majnumret redan nu kan du göra det digitalt via vår hemsida. SvedalaNytt april-maj.


Nu är anmälan till simskolan öppen!

2015-03-30 Nu är det dags att anmäla ditt eller dina barn till sommarsimskolan i Svedala eller i Bara. Detta gör du via vår e-tjänst för simskola. Anmälan och mer information om sommarsimskola.


Nu reparerar vi bron över Tvillingdammarna i Bara

2015-03-30 Av säkerhetsskäl har bron över Tvillingdammarna i Bara varit stängd sedan i höstas. Marken har erosionsproblem vilket orsakat så stora problem att det fanns risk att gången underminerades. Även bron har varit i dåligt skick. Under vecka 14 och 15 packas de underminerade slänterna upp med natursten. Därefter återställs ytorna och bron rustas upp samt staket sätts upp igen. Vi hoppas kunna öppna bron i slutet av april.


Upprustning av Floraparken och Holmejas lekplats

2015-03-27 Floraparken i Svedala kommer under året att genomgå en större upprustning med bland annat ny belysning och en ny lekplats. Även lekplatsen i Holmeja kommer under 2015 att rustas upp och tillgänglighetsanpassas.


Läs mer

Expansiva fibersatsningar i Svedala kommun

2015-03-26 Svedala kommun ser fram mot att bli en bredbandstät kommun – och detta inom en snar framtid. Nu storsatsar Telia och Skanova på kommunen, vilket gör Svedala till en ännu attraktivare kommun för den som bor här och för den som funderar på att flytta hit.


Läs mer

Catharina Petersson utsågs till Årets Företagare 2014!

2015-03-25 Utmärkelsen Årets Företagare 2014 delades under onsdagskvällen ut till en näringsidkare i Svedala. Priset delades ut under en inspirationskväll för näringslivet på onsdagskvällen där ett 160-tal personer från det lokala näringslivet och kommunen träffades och lyssnade till spännande föreläsningar.  


Läs mer

Prova på att gå i gymnasiet – Välkommen till NFU!

2015-03-24 Under våren erbjuder vi dig som går i 9:an möjlighet att förbereda dig inför nationella proven och att prova hur det är att gå på gymnasiet. Du får möjlighet att öva och pröva tillsammans med avgångselever och lärare på Nils Fredriksson Utbildning – gymnasieskolan i Svedala.


Läs mer

Självservice, e-tjänster

Nyheter och anmälan om bredband och fiber
Prova på att gå i gymnasiet – Välkommen till NFU!
Knapp för att lämna synpunkter
Se vilka evenemang som är aktuella i kommunen
Knapp till ansökan om bygglov och information om byggfrågor
Knapp för att se lediga jobb i kommunen.
Knapp till kontaktuppgifter för att fråga din politiker
Knapp för att komma till webbplats om utvecklingsarbetet i Svedalas skolor
Knapp för att komma till Dexter och ansökan om barnomsorgsplats
Knapp för att läsa mer om COPE föräldrautbildning
Knapp för att få information om var barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer vänder sig för att få vård, stöd och hjälp.
Se hela eller delar av kommunfullmäktiges sammanträden via webb TV
Biblioteken i Svedala, Klågerup och Bara
Knapp för att läsa om nyheter och utveckling i Bara
Anläggningsprojekt i Svedala kommun
Knapp till Framtidscentrum
Sök eller bygg bostad i kommunen